22 februari 2002
 

Mitsubishi Pajero Evolution 2+2

mitsubishi toont in geneve de pajero evolution 2+2

Autozine
22 februari 2002 | Mitsubishi's nieuwe design filosofie moet opvallend ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde techniek combineren. Tijdens de 72-ste editie van de Autosalon van Geneve, toont Mitsubishi vier concepten. Het is de eerste keer dat deze modellen in Europa te zien zijn. Het gaat om de CZ2, de CZ3 Tarmac, de SUP Cabriolet en de Pajero Evolution 2+2. Voor de laatstgenoemde is dit een debuut.
Info

Bezoekers van de Mitsubishi-stand in Geneve zijn de eersten in Europa die kennis maken met de nieuwe filosofie van Mitsubishi. De Pajero Evolution 2+2 is volgens Mitsubishi de ultieme Sport Utility Vehicle (SUV). Zowel qua design als prestaties overtreft deze conceptcar de belofte die Mitsubishi vorig jaar op de autoshow van Frankfurt deed met de Pajero Evolution. De Evolution 2+2 is realistisch met fraaie lijnen, biedt plaats aan vier personen en is voorzien van een sterke V8-motor die het geraffineerde voorkomen ondersteunt met een fiks vermogen.

Mitsubishi

De indrukwekkende voorzijde van de Pajero Evolution 2+2 past bij de onder de motorkap verscholen 4,7 liter V8-motor. De achterspoiler benadrukt nog eens de sportieve inborst van deze alleskunner. Onderhuids beschikt de Mitsubishi over de nieuwste Mitsubishi-technieken zoals Super Select 4WD, AYC (Active Yaw Control), en ACD (Active Centre Differential). Zowel op de snelweg als in de zwaarste woestijn moet de Pajero Evolution 2+2 de ultieme SUV zijn.

Mitsubishi's nieuwe visie op autodesign is mede ingegeven door het succes waarmee de fabrikant al vele jaren deelneemt aan autosport. Zowel met personenauto's (Colt, Lancer, Carisma en Galant) als met terreinwagens (Pajero en L200) behaalde de fabrikant al vele successen. Mitsubishi is zelfs de enige fabrikant die onafgebroken goede resultaten boekt in de Dakar-rally, het FIA Wereldkampioenschap voor Cross Country rallies en het FIA Wereld Kampioenschap Rally (WRC). Ook dit jaar behaalde de fabrikant weer de overwinning in de Dakar-rally. Voor alle producten van Mitsubishi geldt daarom dat de autosport een belangrijke informatie- en inspiratiebron is voor toekomstige ontwikkelingen en technieken.

Mitsubishi
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020