16 april 2002
 

Mitsubishi

nederlander succesvol bij mitsubishi ontwerpwedstrijd

Autozine
16 april 2002 | Ontwerpers uit de hele wereld stuurden concepten in voor de vierde Internationale Ontwerpwedstrijd van Mitsubishi Motors. De reacties op het thema 'Next Generation Mitsubishi Cross Country Vehicles' waren talrijk. De jury heeft alle ontwerpen beoordeeld en de winnaars van de Grand Prix en verschillende andere prijzen bekend gemaakt.
Vandebron
Info

De "Grand Prix" van 800.000 Yen (6939 euro) is gewonnen door de Amerikaan Yoshihiro Ishida met het ontwerp P.A.O. - Peoples Car Project for India. Dit ontwerp is gericht op de Indiase markt, welke zich typeert door een sterk toenemend autobezit en een evenredig toenemende milieuvervuiling. Het ontwerp van Ishida moet een nieuwe invulling geven aan de relatie tussen auto en maatschappij. Door de Indiase Olifant te gebruiken als uitgangspunt, geeft het ontwerp ook uiting aan de Indiase cultuur. De Eerste Prijs van 300.000 Yen (2602 euro) is toegekend aan de Japanner Akinori Myoi met de inzending RefleX; een bijzonder ontwerp waarbij de voor- en achterzijde van de auto symmetrisch zijn. Voor beide kanten kunnen dus exact dezelfde onderdelen worden gebruikt. Voor de constructie betekent dit een enorme besparing op zowel kosten als milieu.

Mitsubishi

De Quadcycle van de Nederlander Rik de Reuver veroverde de Ecologie Prijs. Het ontwerp is gericht op een nieuwe manier van plezier beleven, waarbij de belasting voor het milieu tot een minimum wordt beperkt. Het idee is om een nieuwe sport te creeren met elementen van verschillende bestaande sporten als mountainbiken, off road rallying etc. The quadcycle wordt aangedreven door zowel mankracht als 4 elektrische motoren. De jury prees het ontwerp vanwege de grote verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu, zonder dat het element "Fun-beleving" uit het oog is verloren.

De Internationale Ontwerpwedstrijd beleeft inmiddels zijn vierde jaar. Deelname staat open voor iedereen, ongeacht nationaliteit of beroep. De jury heeft dit maal een recordaantal van 376 concepten beoordeeld, waarvan 14 afkomstig uit Nederland en 362 uit 54 verschillende landen. De aarde en een beter milieu speelden bij veel ontwerpen een centrale rol. De vele schetsen inspireren Mitsubishi bij de verdere evolutie van Cross Country voertuigen. Na de eerste selectieronde mochten dertig ontwerpen door naar de finale. In het Tama Design Center, het bruisende ontwerpcentrum van Mitsubishi in Tokyo, bogen de juryleden zich over de laatste ontwerpen. Na levendige discussie en zorgvuldige bestudering maakte de voorzitter van de jury, hoofd van de personenauto ontwerpafdeling van Mitsubishi, Olivier Boulay, uiteindelijk de winnaars bekend. Met de internationale ontwerpwedstrijd krijgt Mitsubishi een goed beeld van de wensen, voorkeuren en allerlaatste trends. Daarnaast is het natuurlijk de ideale gelegenheid om nieuw, aanstormend ontwerptalent te rekruteren.

Op verschillende autotentoonstellingen zullen de winnende ontwerpen te zien zijn.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020