9 januari 2003
 

Mitsubishi

global engine alliance wil motorenfabriek in amerika bouwen

Autozine
9 januari 2003 | Chrysler Group, Hyundai Motor Company en Mitsubishi Motors Corporation willen in de VS samen een motorenfabriek bouwen en besturen. De fabriek is bestemd voor de productie van een gezamenlijk ontwikkelde motorengeneratie. De drie partners hebben reeds een intentieverklaring ondertekend, aldus Dieter Zetsche, Chrysler Group President en Chief Executive Officer, op de Los Angeles Auto Show.
Info

"Alledrie de fabrikanten zullen vertegenwoordigd zijn in het management van de Noord-Amerikaanse fabriek, waarvan de leiding in handen komt van de Chrysler Group. De productiefaciliteit wordt een innovatiebron en uitermate multicultureel", aldus Zetsche. Door de beste fabricage- en automatiseringsprocessen te gebruiken, wordt optimaal gebruik gemaakt van de kennis van de partners. Zetsche: "Dat noemen we Cross-Functional Team Participation. Elke partner krijgt de leiding over een bepaald proces, zoals de indeling van de fabriek, de productieprocessen en het personeelsmanagement".

In mei 2002 kondigde DaimlerChrysler al aan dat de drie bedrijven samen in een joint venture stapten, Global Engine Alliance geheten, met als doel een serie viercilinder motoren te ontwikkelen en te bouwen. Deze krachtbronnen moeten uitblinken door hun lage brandstofverbruik en lage emissies. Naar schatting zullen jaarlijks meer dan anderhalf miljoen motoren worden gebouwd, waardoor dit in omvang wereldwijd de grootste motorenfamilie kan zijn. De nieuwe motoren komen uit fabrieken in Zuid-Korea, Japan en de VS. Eerst was het plan dat elke partner een eigen fabriek onder zijn hoede kreeg, maar het is nu de bedoeling om daar voor de Amerikaanse locatie van af te wijken.

DaimlerChrysler maakt nog in het eerste kwartaal van 2003 bekend in welke Amerikaanse staat de nieuwe fabriek komt. De productiestart is voorzien voor 2005. Hyundai is in 2004 de eerste partner die de nieuwe motorengeneratie gaat bouwen. Het is nog niet bekend in welke Koreaanse fabriek dit zal zijn. Chrysler Group is een business unit van DaimlerChrysler AG. DaimlerChrysler AG heeft een belang van meer dan 37% in Mitsubishi Motors Corporation en van meer dan 10% in Hyundai Motor Company. Kia maakt deel uit van Hyundai.

KwikFit
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020