7 april 2016
 

Mitsubishi

Mitsubishi zet zich in voor de bijen

Autozine
7 april 2016 | Wereldwijd neemt de bijensterfte toe en dat heeft invloed op iedereen. De social venture I Love Beeing heeft een bewezen formule ontwikkeld om de bijen te beschermen. Mitsubishi zet zich in voor een duurzame toekomst en wil een steentje bijdragen. Daarom meldt "Mitsu-bee-shi" Nederland zich nu als partner van I Love Beeing.
Info

Bijen zijn essentieel voor ons welzijn. Ze produceren honing en zijn heel belangrijk voor het bestuiven van de gewassen die een groot deel van ons voedsel produceren. De doelstellingen van de social venture kennen veel raakvlakken met de duurzaamheidsvisie van Mitsubishi Motors. Samen zetten de organisaties zich in voor een betere toekomst.

Mitsubishi

I Love Beeing heeft de volgende doelen gesteld voor het jaar 2020:

  • 100 miljoen mensen bewustmaken van het belang van bijen
  • 25 miljoen mensen betrokken maken
  • 15 miljoen hectare bijvriendelijke planten, bomen enĀ  bloemen aanplanten; een duurzame basis voor 25 miljoen bijenkolonies
  • Het aandeel biologische imkers laten stijgen van de huidige 5 procent naar 30 procent van het totale aantal imkers

De grootste boosdoeners zijn pesticiden, de afname van de biodiversiteit in de landbouw, ziekten en parasieten in de bijenkasten. De moderne bijenteelt speelt ook een aanzienlijke rol.

Mitsubishi helpt onder meer door de imkers van I Love Beeing mobiel te houden. Bijvoorbeeld met de Space Star voor ritten in de stad. De imkers kunnen met de Mitsubishi langs de bijenkasten rijden voor controle en onderhoud. Een Mitsubishi Outlander PHEV is beschikbaar voor grotere afstanden. En voor de grote klussen staat een echt werkpaard klaar: de Mitsubishi L200 pick-up. Ook is Mitsubishi voornemens zelf een kast aan te schaffen en die met een eigen bedrijfsimker te onderhouden.

20 / 20 visie is de duurzaamheidsstrategie van Mitsubishi Motors. Een van de doelstellingen daarvan is dat in het jaar 2020 elektrische auto's 20 procent van de productie van Mitsubishi Motors vormen. Nu al maakt Mitsubishi Motors deze visie tastbaar met de i-MiEV en natuurlijk ook met de Outlander PHEV. Het duurzaamheidsblog ClearTechnology is ook onderdeel van deze strategie.

KwikFit
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020