12 juli 2005
 

Mitsubishi

Mitsubishi toont wereldprimeur op de IAA in Frankfurt

Autozine
12 juli 2005 | Mitsubishi zal komende september tijdens de IAA in Frankfurt met enkele conceptauto's en nieuwe modellen tonen. Het zijn de Concept-Sportback en Lancer Evo IX.
Info

De Mitsubishi Concept-Sportback is een conceptauto in het segment van de sportieve 5-deurs hatchbacks. Hij is gebaseerd op een volledig nieuw door Mitsubishi ontwikkeld platform. Dit platform is van strategisch belang voor Mitsubishi want het is flexibel genoeg om als basis te dienen voor diverse nieuwe modellen, van een crossover-SUV tot varianten in het C-segment, afhankelijk van wat de markt vraagt.

Mitsubishi

Het exterieur van de Concept-Sportback geeft aan hoe nieuwe Mitsubishis er in de nabije toekomst uit zullen zien. Het sportieve wigvormige profiel, de scherpe lijnen, de sportieve uitstraling dankzij de lange wielbasis en de grote spoorbreedte, de opvallende grille met het logo van Mitsubishi en de nadrukkelijke schouderlijn aan de achterzijde van de auto belichamen Mitsubishis visie op een sportieve hatchback.

De Lancer Evolution IX, die in het laatste kwartaal van dit jaar in Europa op de markt verschijnt, is ook prominent aanwezig op de stand van Mitsubishi Motors. De Lancer Evolution IX is weer krachtiger dan zijn voorganger (de nieuweling heeft 280 pk) en is voorzien van Mitsubishis MIVEC-technologie, een zesversnellingsbak, Bilstein-schokdempers, gesmede lichtmetalen 17-inchwielen van BBS en een aluminium dak. Het weggedrag is verder geoptimaliseerd evenals de aerodynamica.

Mitsubishi

Gelijktijdig met de komst van de nieuwe Lancer Evolution IX krijgen alle overige leden van de Lancer-familie een facelift. Het gezicht van de Lancer wordt hoekiger en de auto krijgt nieuwe bekledingsstoffen en afwerkingsmaterialen, completere uitrusting (automatische airconditioning) en een nieuw Sport Package.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020