6 februari 2014
 

Mitsubishi

Mitsubishi toont toekomst in Geneve

Autozine
6 februari 2014 | Mitsubishi heeft de Autosalon van Genève als podium gekozen voor de presentatie van de nabije toekomstvisie. Van 6 tot en met 16 maart 2014 kunnen bezoekers hier zien hoe deze gestalte krijgt, in de vorm van drie interessante conceptcars; de Concept XR-PHEV, Concept GC-PHEV en de Concept AR.
 

Design, rijprestaties én zo min mogelijk impact op het milieu vormden de uitgangspunten voor deze drie conceptcars. MMC toont het publiek in Genève ermee hoe haar ontwerpfilosofie werkelijkheid wordt voor de korte en middellange termijn.

Mitsubishi

De Concept XR-PHEV is een coupé-achtige, compacte plug-in hybrid electric crossover, die gebruik maakt van een PHEV-systeem met voorwielaandrijving. Een 1.1-liter direct ingespoten MIIVEC-benzinemotor met turbo wordt gecombineerd met een compacte en zeer efficiënte, lichtgewicht elektromotor, gevoed door een accu met hoge capaciteit.

De Concept GC-PHEV is een nieuwe generatie fullsize plug-in hybrid electric SUV, met fulltime 4WD. Een voorin geplaatste 3.0-liter V6 MIVEC benzinemotor met compressor drijft de achterwielen aan. Deze krachtbron is gekoppeld aan 8-traps automatische transmissie, een krachtige elektromotor en een accu met hoge capaciteit. Deze gecombineerde aandrijflijn biedt de 4WD-rijeigenschappen die je van een allround SUV mag verwachten.

De Concept AR is de compacte MPV die november vorig jaar zijn première beleefde op de Autosalon van Tokio. Deze auto combineert de sportieve rijeigenschappen van een SUV met de ruimtevoordelen van een MPV. Hij wordt aangedreven door een Belt Start Generator (BSG) mild hybrid systeem. De compacte, direct ingespoten 1.1-liter 3-cilinder in lijn MIVEC-turbomotor is gekoppeld aan een low output BSG-aandrijfsysteem, met een 48V-lithium-ion-accu en DC-DC converter.