28 januari 2008
 

Mitsubishi Prototype-S

Mitsubishi toont Prototype-S in Geneve

Autozine
28 januari 2008 | Net zoals de Concept-X (Tokyo, 2005) en later de Prototype-X (Detroit, 2007) de nieuwe Lancer Sports Sedan en Lancer Evolution aankondigden, treedt nu de Prototype-S in de voetsporen van de Concept-Sportback showcar (Frankfurt, 2005), om alvast de vormen te tonen van de toekomstige Lancer Sportback.
Vandebron
Info

Als deze vijfdeurs hatchback later dit jaar op de markt komt, zal het in Europa de belangrijkste telg van de Lancer-familie zijn, met een verwacht verkoopvolume van 70% in de totale Lancer-mix.

Mitsubishi

Gekleurd in sprankelend metallic oranje (dezelfde kleur als de Lancer Ralliart op de onlangs gehouden Detroit Auto Show)" voegt de Prototype-S het gemak van een achterklep en flexibele achterstoelen toe aan de nieuwe Lancer-familie.

Daarnaast zal de Prototype-S elementen van de Concept-Sportback (algemeen conceptmodel), de Lancer Evolution en Lancer Ralliart (240 pk / 343 Nm 2,0-liter turbomotor, Twin Clutch SST versnellingsbak en permanente vierwielaandrijving met het Active Center Differential van Mitsubishi Motors) samenvoegen. En passant laat het model ook een verder geëvolueerde versie van de Mitsubishi Jet Fighter Grille zien.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020