8 oktober 2015
 

Mitsubishi eX

Mitsubishi toont eX Concept in Tokyo

Autozine
8 oktober 2015 | Mitsubishi presenteert op de 44e Tokyo Motor Show 2015 de Mitsubishi eX Concept, een concept voor een compacte SUV met elektrische aandrijving van de volgende generatie. Het model is bedoeld om Mitsubishi Motors' nieuwste elektrische aandrijftechniek te demonstreren. Ook geeft het model een beeld van het Dynamic Shield-concept; de nieuwe designtaal die vooral het front van nieuwe Mitsubishi-modellen een eigen, herkenbare stijl geeft. Ten slotte biedt de conceptauto een breed scala technologie├źn voor superieur rijplezier in een compacte crossover.
 

De Mitsubishi eX Concept is een toekomstvisie op een unieke, volledig elektrisch aangedreven SUV, die uitkomt in het snel groeiende segment van compacte SUV's. De conceptauto is voorzien van Mitsubishi's eigen techniek op het gebied van elektrische aandrijving en integrale besturingstechniek, gecombineerd met techniek voor autonoom rijden, online connectiviteit en actieve veiligheid.

Mitsubishi

Zowel het exterieur als het interieur van de eX Concept schetsen de nieuwe designrichting van Mitsubishi. Het is een crossover, met de lijnen van een stationwagon (een zogenoemde 'shooting brake'). De voorzijde van de eX is een nieuwe interpretatie van het Dynamic Shield-designconcept.

Mitsubishi

Mitsubishi Motors belicht de geschiedenis die leidde tot de Mitsubishi eX Concept aan de hand van een display met informatie over vijftig jaar onderzoek naar en ontwikkeling van elektrisch aangedreven voertuigen (EV). Er zijn bijvoorbeeld een Baja Portalegre 500-rally Outlander PHEV crosscountry-rallyauto te zien en een i-MiEV die speciaal gewrapt is met een decoratie als een herinnering aan die 50 jaar.

Mitsubishi

Ook zijn op de Mitsubishi Motors-stand modellen te zien met andere eco-techniek, zoals auto's met Clean Diesel-motortechnologie en compacte stadsauto's.

Mitsubishi