7 november 2001
 

Mitsubishi

Mitsubishi toont vier conceptcars tijdens de Motorshow van Tokio

Autozine
7 november 2001 | Mitsubishi Motors heeft op de Tokio Motor Show in Japan haar gezicht voor de toekomst onthuld. Met vier concepts toont de fabrikant met welke modellen het vanaf 2004 de markt zal bestoken. Opvallend en krachtig design is door Mitsubishi verheven tot belangrijkste doelstelling voor de komende decennia.
Info

Onder het hoofdstuk 'morgen' presenteerde Mitsubishi de CZ-2 en de CZ-3 Tarmac. Met name de eerste verwijst naar de auto die vanaf 2004 bij NedCar in Born van de band zal rollen. Ondanks zijn relatief bescheiden afmetingen (3,83xl,695xl,475m) biedt de auto ruim plaats aan vijf personen. Bijzondere details zoals volledig in de carrosserie opgenomen voor- en achterlichten versterken het eigen karakter. Een riant glazen dak geeft de auto een gedistingeerd voorkomen. Dit conceptmodel is uitgerust met een 1,3 liter benzinemotor en een Continu Variabele Transmissie (CVT).

Mitsubishi

Met de CZ-3 Tarmac gooit Mitsubishi het over een zeer sportieve boeg. Dit model heeft duidelijk elementen van de Lancer Evo VII waarmee Mitsubishi hoge ogen gooit in het Wereld Rally Kampioenschap. De CZ-3 heeft vierwielaandrijving en een krachtige 1,5 liter GDI-benzinemotor met turbo. Het interieur zit boordevol sportieve elementen. Door veel aluminium en staal toe te passen krijgt de inzittende het gevoel in een rasechte supersportwagen te zitten.

De Sports Utility Pack (SUP) en de Space Liner kijken alvast verder vooruit in de toekomst. De vierwielaangedreven SUP zit tjokvol gadgets voor een actieve levensstijl. Zo zijn een douche en waterbestendige bekleding standaard. In de deuren zitten draagkoffers verborgen. Een hybride aandrijving (combinatie van benzine- en elektromotor) maken van de SUP tevens een milieuvriendelijk voertuig.

Een woonkamer op wielen, dat is misschien wel de beste beschrijving voor de Space Liner. Dit concept blinkt uit in binnenruimte. Met name achterin doet de auto sterk denken aan een hotelkamer. De bank heeft veel weg van een sofa en het gebruik van veel hout versterken het gevoel van luxe en comfort. Een opmerkelijk technisch detail is dat het stuur en het instrumentenpaneel in het dashboard verdwijnen wanneer de Space Liner geparkeerd staat. Het stuur is bovendien zo verstelbaar dat de auto zowel rechts- als links bestuurd kan worden. De aandrijving komt voor rekening van een ultraschoon systeem op brandstofceltechniek.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020