19 januari 2003
 

Mitsubishi Tarmac Spyder

mitsubishi toont conceptcar tijdens detroit autoshow

Autozine
19 januari 2003 | Mitsubishi stond tijdens de North American International Autoshow in Detroit in de schijnwerpers. Het Japanse merk introduceerde niet alleen de compleet nieuwe SUV Endeavor, maar liet het publiek ook kennismaken met een nieuw conceptmodel: de Tarmac Spyder.
Info

De ontwerpers van de Tarmac Spyder hebben zich laten inspireren door de vierwielaangedreven Lancer Evolution. De vormgeving van de auto is gericht op prestaties. Om het rijden nog leuker te maken kan het kunststoffen dak van de Tarmac Spyder in een handomdraai worden verwijderd.

Mitsubishi

Vermogen komt de compacte Mitsubishi niet tekort. De 2,0-liter turbomotor in de Tarmac Spyder, die rechtstreeks afkomstig is uit de rallystal van Mitsubishi, levert een maximumvermogen van 315 pk. Om al deze krachten in goede banen te leiden, is de Tarmac Spyder uitgerust met de nieuwste elektronica. Tijdens het rijden berekent een computer bijvoorbeeld continu de optimale instelling van het Actieve Centrale Differentieel. De bestuurder beschikt hierdoor over maximale grip, ongeacht de ondergrond. Andere elementen van de Tarmac Spyder die hun oorsprong in de rallywereld vinden, zijn onder meer de grote luchtinlaten aan de voorzijde, de op de uiterste hoeken van de auto geplaatste wielen, de grote Brembo remmen, de 19-inchvelgen en de aluminium benzinedop.

Naast de elektronica voor de aandrijving van de auto, beschikt de Tarmac Spyder ook over hightech voorzieningen voor de inzittenden. Dankzij een videocamera op een van de buitenspiegels kunnen de passagiers de af te leggen weg op een videoscherm volgen, net als bij een computerspel. En als de route niet spannend genoeg is, dan kunnen de passagiers videoclips op het videoscherm afspelen.

Mitsubishi
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020