5 maart 2013

Mitsubishi CA-MiEV

Mitsubishi toont Concept CA-MiEV

5 maart 2013 - Op de Autosalon van Genève 2013 neemt Mitsubishi een voorschot op de nabije toekomst met de volledig elektrische Concept CA-MiEV. Drie jaar feedback sinds 2009 van i-MiEV-rijders wereldwijd en voortdurende verbetering van accutechnologie en de elektrische aandrijflijn zijn de basis voor deze EV. Volgens Mitsubishi is deze nieuwe generatie compacte EV zoals de Concept CA-MiEV hét antwoord op schoon rijden in een stedelijke omgeving.

Nog voordat er sprake was van concrete productieplannen, gold deze concept car al als een voorbeeld voor de diverse technologieën die Mitsubishi op de middellange en lange termijn wil introduceren over het gehele modellenaanbod wereldwijd.

Mitsubishi

Sterker nog, deze demonstratieauto is gebaseerd op de nieuwe generatie EV-systemen en heavy duty accu's. Door zijn relatief lage gewicht en geavanceerde aerodynamica bedraagt zijn actieradius 300 km. De auto beschikt verder over nu al inzetbare innovatieve voorzieningen, zoals draadloze, elektromagnetische oplaadtechnologie en aan een smartphone te koppelen functies.

Met zijn gladde stroomlijn zet de wigvormige Concept CA-MiEV scherpe waarden wat betreft aerodynamica voor compacte auto's. Dit geldt voor zijn hele carrosserie, tot en met de ongebruikelijk gevormde daklijn, met de taps toelopende profilering aan de achterzijde.

Mitsubishi

Voor de aandrijving van de Concept CA-MiEV introduceert MMC een nieuwe generatie motoren met als kenmerken:

  • All-in-One geïntegreerde krachtbron (80 kW-motor + inverter + oplader) voor optimaal energiemanagement en ruimte- en gewichtsbesparing.
  • Compact en vlak accupakket voor ruimtebesparing (in het bijzonder voor latere toepassingen, zoals een range extender) en een langere levensduur.
  • Draadloze, elektromagnetische oplaadtechnologie voor gebruiksgemak bij het opladen, zoals gezamenlijk aangekondigd in september 2011 door WiTricity Corporation, IHI Corporation en Mitsubishi Motors Corporation. Momenteel in onderzoeks- en testfase.
  • Heavy duty lithium-ion-accu's - voor optimale energie-efficiency en ruimtebesparing (capaciteit 28 kWh).
XLLease
Dutchlease