31 december 2001
 

Mitsubishi S.U.P.

Mitsubishi toont een prototype van een vierwielaangedreven cabriolet met hybride motor

Autozine
31 december 2001 | Op de Detroit Motor Show in januari debuteert de Mitsubishi S.U.P. Cabriolet. Een open auto met hoogstaande technologie. De cabriolet is gebaseerd op de al eerder gepresenteerde Sports Utility Pack (S.U.P.). Mitsubishi heeft voor de toekomst een reeks nieuwe modellen in petto. De S.U.P. Cabriolet en de recentelijk op de Tokyo Motor Show getoonde concepten CZ-2, CZ-3, S.U.P. en Space Liner geven aan hoe die eruit kunnen zien.
Info

Mitsubishi mikt met de S.U.P. op een jonge gebruikersgroep, veelal woonachtig in de stad of randstad. De S.U.P. Cabriolet gaat nog een stap verder en staat volgens Mitsubishi voor pure fun in zomer en winter. Zo heeft de auto een verwijderbaar dak wegschuifbaar achterraam en vierwielaandrijving. Het interieur is ontworpen voor mensen die houden van een actief en geavanceerd leven waarin technologie een belangrijke rol speelt. De S.U.P. Cabriolet komt daaraan tegemoet met handige gadgets zoals een watertank, douche en waterbestendige stoelbekleding. In de deuren zitten draagkoffers verborgen en in de achterkant van de stoelleuningen uitneembare rugzakken.

Mitsubishi

Dankzij de vierwielaandrijving kan de S.U.P. Cabriolet elk terrein aan. De hybrideaandrijving bezorgt de auto bovendien een milieuvriendelijk karakter. Een direct ingespoten GDI-benzinemotor drijft de voorwielen aan. Deze viercilinder lijnmotor is gekoppeld aan een geïntegreerde startmotor en wisselstroomdynamo (ISA). Naast de GDI-ISA aandrijving op de voorwielen, geven twee elektromotoren vermogen aan de achterwielen. De compacte afmetingen en het geringe gewicht van de GDI-ISA motor en de elektrische aandrijving geven de S.U.P. Cabriolet een vlakke wagenbodem. De ontwerpers hebben dit benut voor ruimte en gebruiksgemak in het interieur.

UnitedConsumers
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020