8 oktober 2013
 

Mitsubishi

Mitsubishi toont 3 conceptcars op Tokyo Motor Show

Autozine
8 oktober 2013 | Mitsubishi grijpt de Tokyo Motor Show 20131 aan om drie conceptcars te onthullen: een compacte MPV, een plug-in hybride fullsize SUV en een plug-in hybride compacte SUV. Voorzien van de nieuwste technologieën, tonen deze conceptcars de nieuwe design richting van Mitsubishi.
 

De Mitsubishi Concept GC-PHEV2 is een fullsize SUV die gebruik maakt van een nieuwe, enkelvoudige PHEV-motor (plug-in hybrid electric vehicle). Met "S-AWC" (Super All Wheel Control) belooft de auto superieure rijeigenschappen, zowel op de weg als in het ruwe terrein. De Mitsubishi Concept GC-PHEV behoort tot het type 'connected car'. Een auto die de bestuurder met preventieve veiligheidstechnologie en Driver Assist-systemen ondersteunt, gebruik makend van mobiele netwerken.

Mitsubishi

De Mitsubishi Concept XR-PHEV3 is een compacte SUV van de volgende generatie. Hij is uitgevoerd met een lichtgewicht voorwielaandrijving, op basis van PHEV-technologie. Het resultaat is naar verwachting een bijzonder laag brandstofverbrui.

De Mitsubishi Concept AR4 tot slot, staat voor een nieuwe compacte MPV en belooft een combinatie van de rijeigenschappen van een SUV en de  interieurruimte van een MPV. In deze conceptcar zijn de modernste brandstofbesparende technologieën toegepast, zoals een turbomotor met een kleine cilinderinhoud en directe brandstofinspuiting. De Mitsubishi Concept AR biedt de inzittenden een ontspannen zit in het ruime interieur, waarin de stoelen eenvoudig op diverse manieren kunnen worden opgesteld.