21 mei 2008
 

Mitsubishi

Mitsubishi sluit joint-venture met PSA Peugeot Citroen

Autozine
21 mei 2008 | Christian Streiff, Directievoorzitter van Peugeot Citroën, en Osamu Masuko, President van Mitsubishi Motors Corporation (MMC), hebben in Tokio een joint venture-overeenkomst gesloten om in Rusland auto's te gaan produceren voor drie merken: Peugeot, Citroën en Mitsubishi. De samenwerking moet een snellere groei van de merken op de Russische markt mogelijk maken.
Info

De assemblagefabriek zal worden gebouwd in Kaluga, 180 kilometer ten zuidwesten van Moskou. De fabriek gaat middelgrote SUV's voor de merken Mitsubishi, Peugeot en Citroën produceren, evenals middenklasse-auto's voor Peugeot en Citroën. De totale productiecapaciteit zal uiteindelijk 160.000 auto's per jaar bedragen. De eerste steen voor de fabriek wordt op 10 juni 2008 gelegd en de productie in Kaluga zal volgens de huidige plannen in 2011 van start gaan.

De diversiteit aan producten die deze joint venture zal voortbrengen is het perfecte antwoord op de snelle groei van de Russische markt in deze twee segmenten. Middenklasse-auto's nemen zo'n 50% van de verkopen in Rusland voor hun rekening en SUV's vormen een snel aan populariteit winnend segment op deze dynamische markt.

In 2005 zijn MMC en PSA Peugeot Citroën voor het eerst gaan samenwerken bij de productie van een SUV-model voor een Europese markt.

Vandebron
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020