28 november 2007
 

Mitsubishi Concept-RA

Mitsubishi presenteert Concept-RA in Detroit

Autozine
28 november 2007 | De Mitsubishi Concept-RA beleeft zijn wereldpremiere op de North American International Auto Show 2008 in Detroit. De NAIAS, ook bekend als de Detroit Motor Show, wordt van 19 tot 27 januari 2008 in het Cobo Center in Detroit gehouden.
UnitedConsumers
Info

De Mitsubishi Concept-RA wordt aangedreven door een 2,2-liter viercilinder zestienkleps turbodieselmotor met dubbele bovenliggende nokkenas en MIVEC continu variabele kleptiming. De 150 kW/204 pk sterke diesel levert een maximum koppel van 420 Nm en is zowel voorzien van een common rail directe brandstofinspuiting, die voor een lage compressieverhouding zorgt, als van een VD/VG-turbo, hetgeen staat voor Variable Diffuser en Variable Geometry.

Mitsubishi

Om aan zelfs de zwaarste emissie-eisen te voldoen, kreeg de motor een katalysator die zowel de nieuwste roetfiltertechnologie- als diesel- en NOx-katalysator-techniek samenbrengt. De nieuwe dieselkrachtbron belooft sportieve rij-eigenschappen en tegelijkertijd een hoog brandstofrendement.

Het Super All Wheel Control (S-AWC) voegt Active Steering en Active Suspension Control toe als extra componenten aan het van de Lancer Evolution bekende systeem, bestaande uit ACD, AYC, Sport ABS en ASC. Al deze componenten samen worden door S-AWC zodanig op elkaar afgestemd dat een betere beheersing van trekkracht en remvertraging ontstaat. Tegelijkertijd worden tractie, bochtencontrole en voertuigstabiliteit volgens de makers naar een hoger plan getild.

Mitsubishi

Om het gewicht te verminderen en de crashbestendigheid te verhogen is de Mitsubishi Concept-RA voorzien van een bijzondere carrosseriestructuur, bestaande uit een "space frame" met secties van geëxtrudeerd aluminium en overige delen van gegoten aluminium. Motorkap, bumpers en andere carrosseriepanelen zijn gemaakt van een eveneens crashbestendige en eenvoudig te recyclen kunststof harssoort.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020