23 februari 2006
 

Mitsubishi

Mitsubishi ontwikkelt Groen Plastic

Autozine
23 februari 2006 | Als autofabrikant ontwikkelt Mitsubishi Motors Company initiatieven om duurzame producten op de markt te brengen. Een ontwikkeling die past in deze eeuw van het milieu is die van Groen Plastic. Een nieuw en duurzaam materiaal dat geschikt is voor diverse toepassingen in auto-interieurs. Mitsubishi ontwikkelde deze plantaardige kunsthars in samenwerking met Aichi Industrial Technology Institute, en zal het materiaal voor het eerst toepassen in een concept car die in 2007 in Japan wordt geïntroduceerd.
Info

Het belangrijkste component van het nieuwe materiaal is polybutyleen succinaat (PBS), een plantaardige kunsthars die voor het merendeel bestaat uit barnsteenzuur en 1,4-butanediol. Barnsteenzuur ontstaat door gisting van uit suikerriet of mais verkregen suiker. Aan deze stof worden vervolgens bamboevezels toegevoegd om het geheel stijver te maken. Bamboe kan als duurzame grondstof worden beschouwd omdat het materiaal in korte tijd tot volle wasdom komt, iets wat bij gewone houtsoorten tientallen jaren duurt. Daarbij is bamboe op grote schaal te planten en te oogsten, onder meer in Japan, China en Zuidoost-Azië.

Mitsubishi

In de nabije toekomst heeft Mitsubishi Motors het voornemen om traditionele materialen meer en meer te gaan vervangen door materialen op plantaardige basis in combinatie met snelgroeiende vezels. Daarmee levert Mitsubishi een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van het broeikaseffect en worden oliereserves en de natuur gespaard.

Andere duurzame initiatieven van Mitsubishi Motors betreffen de ontwikkeling van ook milieuvriendelijke technologieen als MIEV (Mitsubishi In-wheel motor Electric Vehicle), alsmede technologieen die bijdragen aan een comfortabeler interieurklimaat. Daartoe behoren onder meer de duurzame stoelbekleding Oeko-Tex, de Bio-clear Filter en de aangenaam geurende hemelbekleding.

Mitsubishi
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020