10 november 2011

Mitsubishi

Mitsubishi toont Mirage en PX-MiEV in Tokio

10 november 2011 - Mitsubishi komt met in totaal 15 auto's naar de 42e Tokyo Motor Show, die van 3 tot en met 11 december wordt gehouden in het Tokyo Big Sight Conferentiecentrum. Twee Mitsubishi's beleven hun wereldprimeur in Tokio: de Mirage en de Mitsubishi Concept PX-MiEV II.

De Mitsubishi Mirage heeft een treffend gekozen naam. Al in 1978 gebruikte Mitsubishi de aanduiding Mirage voor een programma dat auto's zuiniger, schoner en compacter moest maken. De nu gepresenteerde Mirage gaat daarop door. Volgens de Japanse normen haalt de Mirage dertig kilometer op elke liter benzine. Die gunstige waarden worden bereikt door een reeks van maatregelen, waaronder gewichtsbesparing op vrijwel alle onderdelen van de auto, reductie van rolweerstand door verbeteringen aan zowel de motor, de aandrijflijn, de wielen en de banden en de vormgeving van de carrosserie, waardoor de luchtweerstand afnam. De nieuwe Mitsubishi Mirage beleeft zijn verkoopprimeur in Thailand, maart volgend jaar.

Mitsubishi

Met de Concept PX-MiEV II presenteert Mitsubishi een middelgrote, plug-in hybride (PHEV), die het rijden van langere afstanden mogelijk maakt, zoals we dat gewend zijn van grotere auto's. De Mitsubishi Concept PX-MiEV II heeft een aandrijflijn die gebruik maakt van Mitsubishi's bestaande EV (Electric Vehicle)-technologie, waardoor zijn prestaties zowel milieuvriendelijk als in opvallende stilte tot stand komen.

Het plug-in systeem van Mitsubishi combineert de bestaande EV-technologie van de i-MiEV met de modernste techniek op het gebied van verbrandingsmotoren. Dat garandeert lage verbruikscijfers en een geringe CO2-uitstoot. In gecombineerd gebruik haalt de Concept PX-MiEV II daardoor 60 kilometer op een liter. Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de actieradius. Die beslaat bij de Concept PX-MiEV II meer dan 800 kilometer.

Afhankelijk van het elektriciteitsverbruik en de resterende accu-inhoud zal het systeem de benzinemotor starten als dat nodig is om de accu's weer op te laden en/of te blijven rijden. De benzinemotor kan immers zowel als generator dienen als voor de aandrijving worden gebruikt. Met een druk op de knop kan de bestuurder beslissen om volledig elektrisch te rijden, wanneer dat nodig is. 's Morgens in alle vroegte doodstil de straat uit zonder de buren te storen of bijvoorbeeld geheel emissievrij en geruisloos door een natuurgebied rijden. Maar de bestuurder kan ook bewust de benzinemotor inschakelen om tijdens het rijden de accu's op te laden.

Mitsubishi

Een speciaal stopcontact maakt het mogelijk om de elektriciteit van de auto te gebruiken op bijvoorbeeld de camping of bij andere outdoor-activiteiten. De stekkerverbinding voor opladen thuis kent twee richtingen; dat maakt het mogelijk dat er thuis gebruikt worden gemaakt van de elektriciteit in de auto (vehicle-to-home).

Een andere opmerkelijke voorziening aan de Mitsubishi Concept PX-MiEV II is zijn aandrijflijn, die gebruik maakt van een nieuw ontwikkeld vierwielaandrijvingsysteem, waaraan tevens Mitsubishi's S-AWC (Super-All Wheel Control) is toegevoegd, een tractiecontrolesysteem. Omdat de altijd beschikbare trekkracht van de elektromotor kan worden toegevoegd aan die van de benzinemotor, presteert de Concept PX-MiEV II volgens de makers alsof hij voorzien is van een 3,0 liter V6 benzinemotor.

Dutchlease
AutoCoach