26 februari 2008
 

Mitsubishi Lancer Sportback

Mitsubishi Motors onthult Prototype-S

Autozine
26 februari 2008 | Vooruitlopend op de officiële onthulling van de Prototype-S - in maart op de Autosalon van Genève - geeft Mitsubishi Motors nu alvast de eerste beelden vrij. Met de Prototype-S krijgt de toekomstige Lancer Sportback letterlijk al wat meer vorm.
Info

De Prototype-S is een op productie toegesneden versie van de originele 2005 Concept Sportback. Ondanks dat hij dichtbij het oorspronkelijke ontwerp blijft, geeft Prototype-S een duidelijke indruk van de toekomstige Lancer Sportback. Aan de voorzijde siert een nieuwe variant van de inmiddels voor de Lancer kenmerkende 'Jet Fighter'-grille, met matzwart gaas en een chromen omlijsting. Andere onderscheidende kenmerken zijn een Lancer Evolution-achtige motorkap, speciale koplampen en 19 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen.

Mitsubishi

Aan de achterzijde volgt Prototype-S de lijnen van de Concept Sportback, met een sportieve, schuinstaande achterruit en een voor de Sportback eveneens kenmerkende spoiler in carrosseriekleur. De achterlichtunits buigen mee met de ronding van de carrosserie en accentueren de brede stand van de auto.

Het interieur van de Prototype-S is Europees gestileerd. De klokken met dubbele overkapping doen Italiaans aan, evenals de zwart suède afwerking van dashboard en bovenste deurpanelen. Het lichtbruine leder, dat voor het interieur is geselecteerd, is afhankelijk van de plaats in het interieur uitgevoerd met een glad, geperforeerd of geweven patroon.

Mitsubishi

De vijfdeurs Lancer Sportback, die naar verwachting rond oktober dit jaar in Nederland zal worden geïntroduceerd, wordt voor Europa het belangrijkste model van de nieuwe Lancer-serie. Hij zal hier naar verwachting 70 procent van de Lancer-verkopen voor zijn rekening nemen.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020