12 januari 2002
 

Mitsubishi

Mitsubishi en DaimerChrysler bouwen samen een motorenfabriek in Oost-Duitsland

Autozine
12 januari 2002 | DaimlerChrysler AG en Mitsubishi Motors Corporation gaan samen een fabriek bouwen voor de productie van benzinemotoren. De krachtbonnen zijn voorbestemd voor compacte auto s die verkocht zullen worden door Mitsubishi en Smart.
Info

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in Kolleda in de Duitse deelstaat Thuringen (voormalig Oost-Duitsland). Met de bouw van de fabriek is een investering gemoeid van 244 miljoen Euro. De productiefaciliteit zal werk bieden aan 500 mensen. In februari van dit jaar gaat de bouw van start. De fabriek zal een productiecapaciteit hebben van 300.000 motoren per jaar en een oppervlakte beslaan van 37.000 vierkante meter. Volgens de planning zal de fabriek in december 2003 worden opgeleverd, waarna in februari 2004 de eerste motoren van de band zullen lopen.

De Europese Commissie in Brussel heeft haar goedkeuring gegeven aan de subsidies van de Duitse overheid en van de deelstaat Thuringen. Deze subsidies worden aangewend voor de bouw van de fabriek en zullen daarmee de regionale economische infrastructuur bevorderen. Duitsland en Thuringen stellen samen 57 miljoen Euro beschikbaar.

DaimlerChrysler en Mitsubishi Motors stichten samen de joint venture 'MDC Power' waarin beide bedrijven een belang van 50 procent nemen. MDC Power zal drie- en viercilinder motoren gaan bouwen die voldoen aan de EURO4-norm. Deze motoren zijn bestemd voor Mitsubishi en Smart personenwagens die gebouwd gaan worden bij NedCar in Born. Een deel van de productie van MDC Power is bestemd voor export naar Mitsubishi Motors in Japan.

Vandebron
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020