4 februari 2005
 

Mitsubishi

Mitsubishi, Citroen en Peugeot ontwikkelen samen SUV

Autozine
4 februari 2005 | Mitsubishi Motors Corporation CEO, Takashi Nishioka en PSA Peugeot Citroen CEO, Jean-Martin Folz hebben vandaag een intentieverklaring getekend voor een samenwerking op het gebied van SUV's (Sport Utility Vehicles). Een definitief akkoord wordt gesloten in het voorjaar van 2005.
Profile
Info

De verklaring voorziet in een jaarlijkse Japanse-productie van 30,000 eenheden voor PSA Peugeot Citroen, gebaseerd op een SUV-platform van Mitsubishi dat op dit moment in ontwikkeling is. De nieuwe SUV's komen in 2007 op de markt met een onderscheidend design (voor- en achterzijde) voor Peugeot en voor Citroen. Ze zullen worden uitgerust met de nieuwste generatie PSA Peugeot Citroens HDi Diesel motoren met roetfilter.

Voor de PSA Peugeot Citroen groep betekenen deze SUV's een uitbreiding van het modellengamma van de merken Peugeot en Citroen. De modellen mikken op nieuwe klanten in de Europese markt. Voor Mitsubishi Motors biedt het extra volume de mogelijkheid tot het beter benutten van de beschikbare capaciteit en het verhogen van de productiviteit.

Om te beginnen richt de samenwerking zich op de Europese markt maar beide partijen overwegen de mogelijkheid tot het beleveren van andere markten en uitbreiding van de samenwerking.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020