16 oktober 2018
 

Mitsubishi GAC

GAC Mitsubishi start productie nieuwe EV

Autozine
16 oktober 2018 | GAC Mitsubishi Motors start in China met de productie van de nieuwe Eupheme EV: een volledig elektrisch aangedreven SUV. GAC Mitsubishi Motors (GMMC) is een joint venture van Mitsubishi Motors Corporation, Guangzhou Automobile Group (GAC) en Mitsubishi Corporation. De Eupheme EV is ontworpen door GAC en wordt geproduceerd door GMMC in Changsha, Hunan.
Profile
Info

Het nieuwe model sluit aan op de strategische groeidoelstellingen van Mitsubishi Motors en GAC, stimuleert de ontwikkeling van een geavanceerde auto-industrie en versnelt de toepassing van schone techniek voor 'new energy vehicles' (NEV) in de grootste automarkt ter wereld.

Mitsubishi

De nieuwe Eupheme EV wordt in eerste instantie gelanceerd in twaalf grote steden in China, waaronder Beijing, Changsha, Guangzhou, Shenzhen, Hangzhou en Tianjin. Andere locaties volgen in de loop van het jaar. De Eupheme EV biedt een actieradius van 410 km (gemeten volgens Chinese methode) en combineert het hoge koppel van een elektrisch voertuig met het comfort en de ruimte van een SUV. Het model wordt als een milieuvriendelijke SUV aangeboden op de Chinese markt voor prijzen vanaf 135.800 RMB (circa 17.250 euro).

Osamu Masuko, CEO van Mitsubishi Motors, in een reactie op de ambities in China: "De lancering van de Eupheme EV volgt na de Eupheme Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) en vormt een belangrijke mijlpaal voor GMMC. Het model demonstreert de grote rol die EV-techniek speelt voor Chinese autokopers en levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Chinese automarkt. China is een van onze grootste markten en we kijken ernaar uit om onze positie flink te verstevigen als onderdeel van ons Drive for Growth-plan."

Als strategisch partner op het gebied van verkoop en productie in China speelt GMMC een sleutelrol bij de uitvoering van het driejarige, strategische Drive for Growth-plan van Mitsubishi Motors. In 2019 wil Mitsubishi Motors de Chinese activiteiten fors versterken door de afzet en het aantal dealers te verdubbelen ten opzichte van 2016. Het merk richt zich ook op de uitbreiding van het aanbod van 4WD's en plug-in hybride SUV's in China.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020