12 juli 2004
 

Mitsubishi

Drie primeurs bij Mitsubishi tijdens Paris Motor Show

Autozine
12 juli 2004 | Mitsubishi Motors Corporation (MMC) slaat tijdens de 2004 Mondial de LAutomobile in Parijs een brug tussen haar sportieve activiteiten en de modelgeneratie van de toekomst. Tijdens de tentoonstelling onthult het merk drie wereldprimeurs: de coupeversie van de Colt, de driedeurs CZ3, de snelle Colt CZT met 150 pk turbomotor en de 202 pk sterke Outlander Turbo.
KwikFit
Info

De drie nieuwkomers debuteren temidden van andere sportieve toppers uit de Mitsubishi-stallen, zoals de Pajero Evolution die dit jaar zegevierde in Dakar, de nieuwe Lancer WRC en de Lancer Evo VIII. Samen met de Colt CZ3, de Colt CZT en de Outlander Turbo vormen ze het sportieve hart en gezicht van Mitsubishi.

Mitsubishi

De driedeurs Colt CZ3 komt begin 2005 op de markt. Het nieuwe model staat door zijn gespierde coupelijn duidelijk los van de vijfdeurs hatchback. Sterker nog, alle carrosseriedelen zijn afwijkend met uitzondering van de motorkap. Hij is korter, heeft een vlakker liggende voorruit, dikkere wielkasten, verbrede dorpels, grotere deuren en een puntig toelopende achterste zijruit. De sportieve achterzijde is rond en aflopend, waarmee dit model duidelijke trekken vertoont van het spraakmakende studiemodel CZ2 dat aan de basis van de Colt-serie staat.

Waar bij de vijfdeurs Colt het aspect ruimte de nadruk krijgt, ligt bij de CZ3 het accent op de dynamische kant van Colt's One-Motion-design. Kenmerkend hierbij is dat alle segmenten van de auto een vloeiend geheel vormen met doelbewuste lijnen die in elkaars verlengde liggen. De nieuwe driedeursversie is leverbaar met drie benzinemotoren (75 pk, 95 pk en 109 pk) en twee geheel nieuwe direct ingespoten dieselmotoren (68 pk en 95 pk). Net als bij de eerder gepresenteerde uitvoering is naast de handgeschakelde vijfbak ook Mitsubishi's Allshift automatische zesversnellingsbak beschikbaar, die zowel handmatig als automatisch te bedienen is.

Met de Colt CZ3 mikt Mitsubishi op jonge en sportieve rijders. Het ultieme model in deze serie is zonder twijfel Colt CZT, die uitsluitend leverbaar is met Mitsubishis MIVEC DOHC zestienkleppen 1,5-liter turbomotor. De krachtbron levert een vermogen 150 pk en 210 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 210 kilometer per uur en de CZT accelereert in 8,0 seconden van stilstand tot honderd kilometer per uur.

De techniek van de Colt CZT heeft MMC ontwikkeld op verzoek van Mitsubishi's Europese vestiging. Het design van de turbo uitvoering is gerealiseerd door Mitsubishi Design Europe, wat heeft geresulteerd in een vurige driedeurs Colt met een scherpe chique ogende verpakking.

Mitsubishi

De Outlander is in Europa een succes met bijna 17.000 verkopen in de afgelopen twaalf maanden. Het succes van deze cross-over krijgt een extra impuls met de komst van de turbo-uitvoering. Het kloppend hart van de auto is een teruggetunede versie van de motor uit de vermaarde Lancer Evo VIII. De tweeliter viercilinder met zestien kleppen, turbo en intercooler is goed voor 202 pk en een koppel van 303 Nm. De resultaten: de topsnelheid van de Outlander Turbo bedraagt 220 kilometer per uur en in 7,7 seconde sprint hij van nul naar honderd. De bestuurder kan deze kwaliteiten maximaal benutten dankzij een relatief laag zwaartepunt, permanente vierwielaandrijving, schijfremmen rondom, multi-link achterwielophanging en 215/55R17-banden.

Details als ronde mistlampen voor, een luchtinlaat op de motorkap en bumpers en zijstrips in carrosseriekleur completeren het voorkomen van de Outlander Turbo. In het interieur zorgt de exclusieve bekleding van zwart leer / alcantara voor de finishing touch.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020