6 oktober 2005
 

Mitsubishi

Drie Mitsubishi-wereldprimeurs op 39e Tokyo Motor Show

Autozine
6 oktober 2005 | Sportieve kwaliteiten en stoer design staan centraal bij de drie wereldprimeurs die Mitsubishi onthult tijdens de Tokyo Motor Show van 19 oktober t/m 6 november a.s. De fabrikant presenteert de compleet nieuwe Outlander, de Concept-X en de Concept-D:5. De drie wereldprimeurs worden aangevuld met een serie markante studiemodellen en rallyauto's.
Info

De belangrijkste primeur is de compleet nieuwe Outlander. Hij is gebouwd op een volledig nieuw platform waardoor de auto ruimer en stijver is. Ook de aandrijflijn is nieuw. De Outlander beschikt over een sterke 2,4-liter zestienkleppenmotor (125 kW-170 pk). De krachtbron is gekoppeld aan een Continu Variabele Transmissie, die de bestuurder door middel van flippers aan het stuurwiel kan bedienen. De Outlander beschikt over een onderstel dat afgeleid is van de Lancer Evolution-serie. Mitsubishi's vierwielaandrijvingsysteem werkt in de Outlander SUV samen met het Active Stability Control-systeem (actieve stabiliteitscontrole) en zorgt ervoor dat de Outlander onder alle omstandigheden veilig bestuurbaar blijft. In 2007 maakt de nieuwe Outlander de oversteek naar Europa waar deze, met aanvankelijk uitsluitend dieselmotoren, naast de huidige Outlander zal worden gevoerd.

Mitsubishi

Mitsubishi presenteert tevens de Concept-X, een opvallend studiemodel dat een vervolg is op de Concept Sportback waarmee het merk in Frankfurt verraste. Het exterieurdesign is compleet anders maar toont overduidelijk verwantschap met de lijnen die de Concept-serie kenmerken. De Concept-X gaat door het leven als een sportieve sedan met een duidelijke wigvorm. De grote achterspoiler, afkomstig van Mitsubishis Evolution-serie, benadrukt de sportieve herkomst van de Concept-X. Voor de aandrijving van dit studiemodel zorgt een 2,0-liter MIVEC-turbomotor die dankzij een forse tussenkoeler bovengemiddelde prestaties levert. De motor geeft zijn krachten door via een automatische zestrapstransmissie.

Met de Concept-D:5 presenteert Mitsubishi een variant op de ruimtewagen. Hij heeft de stoere looks van een SUV en beschikt over vierwielaandrijving. De techniek van de Concept-D:5 is al even bijzonder. Hij beschikt over verschillende technologieen van Mitsubishis Advanced Safety Vehicle (ASV) die de bestuurder actief helpen en het rijden vergemakkelijken. In de kern biedt het drie groepen voorzieningen. Tien sensoren houden de directe omgeving van de auto in de gaten en nemen voetgangers en obstakels waar en het systeem waarschuwt zonodig de bestuurder met geluidssignalen. Daarnaast is er actieve cruise control, waardoor de auto automatisch een veilige afstand bewaart tot de voorligger door aanpassing van het toerental en de versnelling. Als derde zorgt het Lane Trace Assist-systeem ervoor dat de auto binnen de belijning van de weg blijft. Een camera houdt de belijning in de gaten en de computer stuurt via de elektronische stuurbekrachtiging de auto bij als dat nodig is. De Concept-D:5 beschikt over een nieuwe 2,4-liter MIVEC-benzinemotor (125 kW/170 pk) die is gekoppeld aan een (zestraps) Continu Variabele Transmissie (CVT) en vierwielaandrijving zoals die ook op de Outlander wordt toegepast (All Wheel Control).

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020