10 september 2007
 

Mitsubishi

Drie conceptcars bij Mitsubishi op Tokyo Motorshow

Autozine
10 september 2007 | Mitsubishi toont op de komende Tokyo Motor Show drie studiemodellen. Het gaat hierbij om de i MiEV Sport, de Concept-ZT en de Concept-cX. De Tokyo Motor Show wordt gehouden van 27 oktober tot en met 11 november.
UnitedConsumers
Info

Gebaseerd op de eerder gepresenteerde, elektrisch aangedreven i MiEV toont Mitsubishi met de i MiEV Sport hoe ultraschone voertuigen ook dynamisch rijplezier kunnen bieden. De i MiEV Sport maakt gebruik van een Mitsubishi-vinding, waarbij er in de voorwielen elektromotoren zijn aangebracht, die innig samenwerken met een achterin geplaatste, derde elektromotor. Een speciaal ontwikkeld E-4WD systeem coördineert de aandrijving op alle vier de wielen, terwijl een tweede systeem (E-AYC, voor Electric Active Yaw Control) de koppelverdeling tussen de beide aangedreven achterwielen regelt. Daaraan is nog een derde systeem toegevoegd, S-AWC, dat het ABS en de stabiliteitscontrole van de auto aanstuurt. Deze combinatie claimt optimaal rijplezier en een goede stabiliteit.

Mitsubishi

De 4,95 meter lange Concept-ZT is het resultaat van Mitsubishi's studie naar een grote sedan in de premiumklasse. De Concept-ZT wordt aangedreven door een 2,2 liter turbodieselmotor. De viercilinder ademt via zestien kleppen, maakt gebruik van zaken als variabele inspuiting en variabele geometrie en directe inspuiting onder hoge druk volgens het common rail-principe (gebruikmakend van piezo-elektrische injectoren). Deze ingredienten zijn goed voor een maximum vermogen van 140 kW en een koppel van400 Nm.

De krachtbron is gekoppeld aan Mitsubsihi's nieuw ontwikkelde Twin Clutch SST versnellingsbak. De Concept-ZT maakt bovendien gebruik van Mitsubishi's S-AWC systeem, dat op de vooras E-LSD (Electronic Control Limited Slip Differential) en over alle vier de wielen ABS, ASC en de elektronisch geregelde vierwielaandrijving combineert, waarmee de aandrijfkracht, tractie en remkracht optimaal worden gecontroleerd.

Een soft-roader die vooral op de gewone weg wordt gebruikt; zo omschrijft Mitsubishi haar derde concept op de Tokyo Motor Show 2007. De Concept-cX is 4,10 meter lang en heeft een dynamisch uiterlijk, dat wordt onderstreept door de opvallend grote wielen. Aan de voorzijde is hij goed herkenbaar als een Mitsubishi, met de speciale jet fighter-grille en de scherp gesneden koplampen, die ook zo kenmerkend zijn voor de nieuwe Lancer.

Mitsubishi

De Concept-cX wordt aangedreven door een geheel nieuw ontwikkelde 1,8 liter viercilinder dieselmotor. De krachtbron, die net als bij de Concept-ZT gekoppeld is aan de nieuwe Twin Clutch SST-transmissie, levert een vermogen van 100 kW en een koppel van 280 Nm. Het 4WD-systeem komt van de Outlander. In het interieur van alle drie de conceptmodellen is veelvuldig gebruik gemaakt van Groen Plastic. Dat is een door Mitsubishi zelf ontwikkelde kunststof op basis van planten. Hierdoor leveren de kunststof delen een bijdrage aan een schoner milieu.

Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020