13 september 2010
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi maakt prijs i-MiEV bekend

Autozine
13 september 2010 | In oktober start de productie van de Europese i-MiEV. Dit is Mitsubishi Motors' 100% elektrisch aangedreven voertuig. De "i", Japans voor schattig/lief, zal vanaf december rondrijden over de Nederlandse wegen voor 32.830 euro incl BTW (exclusief BTW kost de i-MiEV 27.588 euro).
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Al sinds januari 2009 is Mitsubishi Motor Sales Nederland in de weer om bedrijven, overheden, gemeentes, energie- en leasemaatschappijen voor te bereiden op de komst van de i-MiEV. De vele testritten met een tweetal rechtsgestuurde Japanse productieauto´s hadden al vele bestellingen tot gevolg. In december worden de eerste Europese Mitsubishi i-MiEV's in Nederland uitgeleverd. In Japan is de auto al sinds vorig jaar zomer gewoon te koop.

Mitsubishi i-MiEV

De Mitsubishi i-MiEV is een 4-persoons, 100% elektrische auto met een actieradius van gemiddeld 150km. De i-MiEV beschikt standaard over een snellaad-mogelijkheid volgens het ChaDeMo-systeem. Energiemaatschappijen en netwerkbedrijven zijn hiermee al aan het testen en in Leeuwarden is zo'n snel-laadpaal al operationeel. Hier kan de i-MiEV in 30 minuten van nul naar 80% worden geladen. Via het 220V bedraagt het laden van nul tot vol minder dan 7 uur.

Om de actieradius van lithium-ion accu optimaal te benutten, heeft Mitsubishi een aantal zaken aan de Europese versie toegevoegd. Zo heeft deze standaard stoelverwarming. Ook heeft de i-MiEV banden met lage rolweerstand en een gewichtsbesparende banden-reparatieset. Door te keizen voor de ECO stand rijdt de i-MiEV bovendien extra zuinig zonder aan rijdplezier in te boeten.

De i-MiEV worst standaard geleverd met 3 jaar of 100.000 km op de auto en 5 jaar of 100.000 km op de elektrische componenten waaronder de lithium-ion batterij.

Profile
Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
EuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 sterEuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 ster
23 februari 2011
Mitsubishi i-MiEV nu in NederlandMitsubishi i-MiEV nu in Nederland
26 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum