23 februari 2011
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

EuroNCAP kent Mitsubishi i-MiEV 4 sterren toe

Autozine
23 februari 2011 | Bij zijn introductie in Japan in juli 2009 was de Mitsubishi i-MiEV de eerste elektrische productieauto van een grote fabrikant. De i-MiEV is ook het eerste elektrische voertuig waarmee de vermaarde Euro NCAP botsproeven heeft uitgevoerd: een mijlpaal die nog meer betekenis kreeg met de toekenning van vier sterren.
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Door optimaal gebruik te maken van de eigen geavanceerde 'mid-ship'-constructie heeft MMC de i-MiEV kunnen voorzien van een compacte, lichte motor en een krachtige lithium-ion batterij die veilig is verankerd in de 2,55 m lange wielbasis.

Mitsubishi i-MiEV

In dit opzicht spreekt het commentaar van de Euro NCAP over de betrouwbaarheid van de i-MiEV dan ook boekdelen: "Wij hebben geen problemen ondervonden met het hoogspanningssysteem dat de auto van elektriciteit voorziet: de batterij is op de juiste manier van de carrosserie geïsoleerd en heeft de tests onbeschadigd overleefd".

De Mitsubishi i-MiEV is recentelijk in 15 Europese landen geïntroduceerd en heeft nu al de verkoopverwachtingen voor deze regio overtroffen (eind januari 2011 waren al 3000 eenheden verscheept). Een hoogtepunt was onder meer de eerste plaats in het A-segment in Noorwegen. Dit jaar zal de i-MiEV ook in Noord-Amerika worden geïntroduceerd.

KwikFit
Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
Mitsubishi i-MiEV nu in NederlandMitsubishi i-MiEV nu in Nederland
26 november 2010
Productie Mitsubishi i-MiEV van startProductie Mitsubishi i-MiEV van start
6 oktober 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum