26 november 2010
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV nu in Nederland

Autozine
26 november 2010 | De Europese versie van de i-MiEV, de 100% elektrische auto van Mitsubishi, voor de Nederlandse markt is aangekomen in Europa. De uitlevering van de linksgestuurde voertuigen zal vanaf volgende maand plaatsvinden. De eerste i-MiEVĀ“s komen van de boot in Zeebrugge. De afgelopen periode zijn er een aantal Mitsubishi dealers getraind en zijn er calculaties van de i-MiEV bij verschillende leasemaatschappijen gemaakt.
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De i-MiEV´s die van de boot komen zijn verkocht aan early adapters, overheden, taxibedrijven en leasemaatschappijen. Tevens zullen enkele dealers de i-MiEV gebruiken als dealerdemo.

Mitsubishi i-MiEV

De Mitsubishi i-MiEV is een 4-persoons, 100% elektrische auto met een actieradius van maximaal 150 km. De i-MiEV beschikt standaard over een snellaad-mogelijkheid volgens het ChaDeMo-systeem. Hier kan de i-MiEV in 30 minuten van nul naar 80% worden geladen. Via het 220V bedraagt het laden van nul tot vol minder dan 7 uur.

De i-MiEV wordt standaard geleverd met 3 jaar of 100.000 km op de auto en 5 jaar of 100.000 km op de elektrische componenten waaronder de lithium-ion batterij. De i-MiEV kost € 32.830,- incl BTW. (exclusief BTW kost de i-MiEV € 27.588,-.).

Op dit moment zijn er een aantal voordelen op te noemen voor een EV namelijk; de MIA Famil regeling, geen bijtelling, geen BPM, geen motorrijtuigenbelasting en diverse regionale subsidies, zoals bijvoorbeeld in de Gemeente Amsterdam krijgt de bestuurder van een i-MiEV ongeveer € 11.000,- euro terug en beschikt direct over een parkeervergunning en oplaadpunt in de buurt van zijn woning of werkadres.

Profile
Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
EuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 sterEuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 ster
23 februari 2011
Productie Mitsubishi i-MiEV van startProductie Mitsubishi i-MiEV van start
6 oktober 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum