12 juni 2008
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i MiEV

Mitsubishi i MiEV actief tijdens G8-top in Japan

Autozine
12 juni 2008 | Mitsubishi Motors Corporation (MMC) stelt tien i MiEV's beschikbaar voor gebruik tijdens de G8-top van 7 t/m 9 juli in Toyako op het Japanse eiland Hokkaido. De Mitsubishi innovative Electric Vehicles zullen worden ingezet voor het vervoer van regeringsleiders en leden van de internationale media.
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Door deze kleine infrastructurele bijdrage aan de serie conferenties van de G8-top, waarvan de thema's 'milieu' en 'klimaatverandering' zijn, hoopt MMC wereldleiders te doordringen van het nut, de praktische eigenschappen en de milieutechnische voordelen van elektrische voertuigen.

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi brengt de i MiEV volgend jaar op de Japanse markt, als onderdeel van haar programma om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen een halt toe te roepen. De i MiEV is gebaseerd op de 'i' minicar, die in 2006 op de Japanse markt werd gelanceerd en daar een succes bleek. Dat was echter een benzineversie. De i MiEV daarentegen, maakt gebruik van een lithium-ionbatterij, die een elektromotor aandrijft die 47 kW/64 pk levert en goed is voor een topsnelheid van 160 km/h en een actieradius van 160 km.

Momenteel voert MMC een reeks tests uit met de i MiEV, om elektrische voertuigen zo snel mogelijk een vertrouwde verschijning op de Japanse wegen te maken. Ook zijn er plannen om, komende herfst, in de Verenigde Staten een aantal testprojecten op te zetten. De uit onderzoek opgedane gegevens op klimatologisch en rijtechnisch gebied in de verschillende regio's zullen het Mitsubishi mogelijk maken de i MiEV op zo kort mogelijke termijn wereldwijd op de markt te brengen.

Profile
Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
EuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 sterEuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 ster
23 februari 2011
Mitsubishi i-MiEV nu in NederlandMitsubishi i-MiEV nu in Nederland
26 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum