19 september 2008
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi

IJsland test Mitsubishi iMIEV

Autozine
19 september 2008 | Mitsubishi tekent vandaag een intentieverklaring met het IJslandse ministerie van Industrie, Energie & Toerisme in het kader van een grootschalig testprogramma rond het nul-emissievoertuig i MiEV (i Mitsubishi innovative Electric Vehicle). IJsland heeft grootscheepse plannen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen tot een minimum terug te dringen. Het testprogramma van Mitsubishi's elektrische auto in IJsland gaat in 2009 van start.
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

In het kader van de ondertekening van de intentieverklaring zal de IJslandse president Ólafur Ragnar Grimsson de Mitsubishi i MiEV aan een eerste kennismaking met IJslandse bodem onderwerpen.

Mitsubishi i-MiEV

IJsland – dat zich hoge milieu-eisen ten doel stelt om uiteindelijk prominent aangeschreven te staan als leverancier van schone energie en daarmee wereldwijd een voorbeeldfunctie te vervullen – is al sinds 1980 actief op het gebied van duurzame energie. Momenteel wordt vrijwel alle elektrische energie in het land geleverd door waterkracht- en aardwarmtecentrales. Het gebruik van elektrische voertuigen kan daardoor volkomen CO2-emissievrij zijn; van bron tot eindproduct.

In Japan wordt de i MiEV al op grote schaal getest in samenwerking met zeven elektriciteitsbedrijven. De lancering van het nul-emissievoertuig in Japan wordt in 2009 verwacht.

Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
EuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 sterEuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 ster
23 februari 2011
Mitsubishi i-MiEV nu in NederlandMitsubishi i-MiEV nu in Nederland
26 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum