26 oktober 2009
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

i-MIEV wint Japanese Car of the Year Most Advanced Technology Award

Autozine
26 oktober 2009 | Op de 41ste editie van de Tokio Motor Show heeft de Mitsubishi i-MiEV de Japanse Car of the Year Most Advanced Technology award gekregen. De jury was lovend over de prestatie van Mitsubishi's lithium-ion batterijtechnologie en over het bereiken van een vroegtijdige massaproductie.
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Mitsubishi Motors is gecomplimenteerd met de status van volledige productie van de i-MiEV en de manier waarop de lithium-ion batterijtechnologie is toegepast in een 4 persoons stadsauto.

Mitsubishi i-MiEV

De Japanse Car of the Year award onderschrijft Mitsubishi Motors expertise in elektrische voertuigen, waar zij begin jaren '70 al mee is begonnen. Tevens is dit signaal een extra stap in de juiste richting voor het bereiken Mitsubishi's doelstelling om in 2020, 20% van de totale productie uit elektrische en plug-in hybride voertuigen te laten bestaan.

De i-MiEV is sinds juli dit jaar verkrijgbaar in Japan. De 1400 i-MiEV's die dit jaar worden gebouwd zijn inmiddels verkocht. Naast deze 1400 auto´s zijn er van de productie van 2010 door klanten al 900 i-MiEV´s gereserveerd.

Europese productie zal vanaf oktober 2010 plaatsvinden waarna de linksgestuurde i-MiEV's in de verschillende Europese markten vanaf eind 2010 verkrijgbaar zijn.

Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
EuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 sterEuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 ster
23 februari 2011
Mitsubishi i-MiEV nu in NederlandMitsubishi i-MiEV nu in Nederland
26 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum