24 april 2009
Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i MiEV

Burgemeester test Mitsubishi i MiEV

Autozine
24 april 2009 | i MiEV, de elektrische auto van Mitsubishi Motors, heeft kennis gemaakt met het B&W college van Amsterdam. Dit gebeurde afgelopen dinsdag 21 april voor het Muziektheater in Amsterdam. De kennismaking werd georganiseerd door het Programmabureau Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam, met als doel het college van B&W te enthousiasmeren voor elektrisch vervoer.
Nieuwe vloermatten voor de i-MiEV?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Burgemeester van Amsterdam, de heer Cohen, en Wethouder Verkeer, de heer Gerson, trokken veel bekijks toen zij de volledige elektrisch aangedreven i MiEV behendig over het Waterlooplein stuurden. Beide heren waren zeer enthousiast over de snelle wendbare Mitsubishi. Cohen zei over deze ervaring: "De i MiEV is een superauto voor in de stad. Met elektrische auto's zal het in de stad een stuk rustiger worden".

Mitsubishi i-MiEV

Met de i MiEV brengt Mitsubishi Motors de eerste massa geproduceerde volledig elektrische auto op de markt. Dit jaar nog start de verkoop in Japan (rechtsgestuurd) waarna het model in 2010 ook als linkgestuurde uitvoering in Europa leverbaar wordt. Het model biedt plaats aan 4 volwassen personen en heeft een actieradius van 140 km (EU-norm). De laadtijd bedraagt via het gewone lichtnet 7 uur, een snellader brengt het niveau van de lithium ion accu's in 30 minuten aan 80% van de maximum laadcapaciteit. De topsnelheid van de i MiEV bedraagt 130 km/uur (begrensd).

Door het compacte formaat en de wendbaarheid van de i MiEV is de Mitsubishi een uitermate geschikte voor randstedelijk vervoer. Door het uitblijven uitstoot en de slechts minimale geluidsproductie kan de i MiEV het huidige straatbeeld in Amsterdam ingrijpend positief veranderen.

Op dit moment voert Mitsubishi Motors door heel Europa haalbaarheidstesten uit. Tevens tekent de fabrikant intentieverklaringen met Overheden en Leasemaatschappijen om al dit jaar een aantal praktijktesten uit te voeren zodat de infrastructuur gereed is wanneer de i MiEV in 2010 naar Europa komt.

Mitsubishi i-MiEV

Naast de i MiEV waren er ook een auto van Think, All Green Vehicles, de omgebouwde VW van Essent en Enexis en enkele elektrische scooters aanwezig. Het Programmabureau Luchtkwaliteit wil het college B&W enthousiast maken voor elektrisch vervoer. Voor elektrisch vervoer geldt "Rijden is geloven". Met deze gedachte werd er een testrit georganiseerd voor het college van B&W.

Mitsubishi verlaagt prijs i-MiEVMitsubishi verlaagt prijs i-MiEV
3 juli 2014
Mitsubishi i-MiEV in prijs verlaagdMitsubishi i-MiEV in prijs verlaagd
24 mei 2012
EuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 sterEuroNCAP geeft Mitsubishi iMiEV 4 ster
23 februari 2011
Mitsubishi i-MiEV nu in NederlandMitsubishi i-MiEV nu in Nederland
26 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum