7 januari 2002
Mercedes-Benz R-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz R-Klasse

Mercedes-Benz toont Vision GST in Detroit

7 januari 2002 - Tijdens de North American International Auto Show in Detroit, van 12 tot en met 21 januari, presenteert Mercedes-Benz de Vision GST (Grand Sports Tourer). Dit studiemodel is het antwoord van Mercedes-Benz op de veel gestelde vraag naar een stijlvolle en technologisch verfijnde auto die voor elke activiteit ingezet kan worden.

Het uiterlijk van de Vision GST wordt gedomineerd door de daklijn, die de A- en C-stijl met een elegante boog verbindt. De vlinderdeuren, die in tegenovergestelde richting en in een hoek van 90 graden openen, maken het de passagiers makkelijk om in- en uit te stappen. Het interieur van de Vision GST, met hout, leer en aluminium, heeft een opvallend instrumentenpaneel. De inzittenden kunnen de tint van het glasdak, dat zich over de gehele bovenkant van de auto uitstrekt, aanpassen aan de sterkte van de zon.

Mercedes-Benz R-Klasse

Onder de motorkap van de Vision GST ligt een 265 kW/360-pk 5.5 liter V8 motor van Mercedes-AMG. Andere technische hoogstandjes zijn de elektronische 4-ETS 'four wheel drive' systemen uit de M- en G-Klasse, het AIRMATIC luchtveringsysteem, het nieuwe remsysteem Sensotronic Brake Control (SBC) en het innovatieve PRE-SAFE veiligheidsssyteem.

Mercedes-Benz R-Klasse
KwikFit
XLLease