5 juli 2006
Mercedes-Benz R-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz R-Klasse

Ontwerpprijs voor Mercedes-Benz R-Klasse

5 juli 2006 - Het Designzentrum Nordrhein-Westfalen heeft zijn onderscheiding, de "red dot design award - best of the best", toegekend aan de Mercedes-Benz R-Klasse. Een fraaie erkenning, want 2068 deelnemers uit 41 landen streden dit jaar om deze prijs. Met het toekennen van deze designprijs aan de R-Klasse beloont de jury het ontwerp van de auto, waarin comfort, functionaliteit, dynamiek en elegantie zijn verenigd.
AutoCoach

De "red dot design award" is een van de belangrijkste ontwerpwedstrijden ter wereld. Er werden in totaal 485 creaties in twaalf categorieen onderscheiden, waarbij 36 producten de hoogste onderscheiding met de aanduiding "best of the best" kregen toebedeeld. Daaronder dus ook de Mercedes-Benz R-Klasse.

Mercedes-Benz R-Klasse

De R-Klasse is een comfortabele SUV die plaats biedt aan zes inzittenden en zich onderscheidt door een geheel nieuw en zelfstandig ontwerp. Ondanks de enorme ruimte die hij biedt, ziet de R-Klasse er toch sportief en elegant uit. De auto is standaard onder meer uitgerust met 4Matic permanente vierwielaandrijving, de zeventraps automatische transmissie 7G-Tronic met Direct Select en luchtvering op de achteras.

Voor de aandrijving kan worden gekozen uit motoren die qua vermogen uiteenlopen van 165 kW/224 pk tot 225 kW/306 pk. Het topmodel is de R 63 AMG met een 6,3 liter AMG-V8-motor, die goed is voor 375 kW/510 pk.

Mercedes-Benz R-Klasse
XLLease
XLLease