11 mei 2007
Mercedes-Benz R-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz R-Klasse

Mercedes-Benz R-Klasse ondergaat facelift

11 mei 2007 - De Mercedes-Benz R-Klasse is vernieuwd. De nieuwe Grand Tourer is nu leverbaar met vijf- en zeven zitplaatsen. De nieuwe generatie van deze ruime SUV heeft een gerestylede voor- en achterzijde. Mercedes-Benz introduceert ook achterwielaangedreven versies van de R-Klasse. De uitvoeringen worden geleverd naast de huidige vierwielaangedreven 4MATIC-modellen.

Voor het eerst is de Grand Tourer ook leverbaar als vijfpersoons auto met een tweede zitrij voor drie personen. De R-Klasse is er met een korte of lange wielbasis. Bij de versie met de korte wielbasis biedt de R-Klasse een bagageruimte van maximaal 2001 liter; de uitvoering met de lange wielbasis biedt een bagageruimte van maximaal 2436 liter. Daarmee is de R-Klasse de ruimste Mercedes-Benz personenauto van dit moment.

Mercedes-Benz R-Klasse

Als de middelste stoel van de tweede zitrij niet wordt gebruikt, is deze eenvoudig neer te klappen tot een middenarmsteun. De drie stoelen bieden elk plaats aan een kinderstoeltje. De zittingen hebben ISOFIX bevestigingsankers voor het veilig installeren van een kinderzitje en kunnen optioneel worden voorzien van side airbags. Tegen meerprijs zijn achterin twee separate stoelen leverbaar die van de R-Klasse een zevenzitter maken. De achterste stoelen zijn te bereiken dankzij de verschuifbare stoelen en het Easy-entry systeem van de tweede zitrij. Alle stoelen achterin zijn neer te klappen zodat er een compleet vlakke laadruimte ontstaat. De al bekende zespersoonsuitvoering blijft gewoon leverbaar.

De nieuwe R-Klasse is uiterlijk herkenbaar aan een vernieuwde voor- en achterzijde, ronde mistlampen en 18-inch lichtmetalen velgen voor alle modellen met een V6-motor. Het topmodel, de R 500 4Matic, heeft 19-inch lichtmetalen wielen. Mercedes-Benz biedt een aantal nieuwe kleuren aan.

Mercedes-Benz R-Klasse

Mercedes-Benz breidt het gamma van de R-Klasse uit met een nieuwe V6- benzinemotor voor de R 280. Met deze V6 met 170 kW/231 pk accelereert de R 280 in 9,6 seconden naar 100 km/u. De motor verbruikt gemiddeld 10,9 liter per 100 km. Zuiniger is de R 280 CDI 4Matic met de 140 kW/190 pk sterke Common-Rail dieselmotor van de laatste generatie. Deze V6 zorgt voor een geringer verbruik, minder uitstoot en een verfijnder karakter. Met deze V6-motor is reeds vanaf een laag toerental het maximum koppel van 440 Nm beschikbaar. De diesel verbruikt 9,3 liter diesel per 100 km. Ook de R 500 4Matic heeft een nieuwe krachtbron. De 5,5-liter V8 biedt 285 kW/388 pk 82 pk meer dan zijn voorganger en een maximum koppel van 530 Nm. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan de zeventraps 7G-Tronic automaat die is voorzien van Direct Select aan de stuurkolom.

Nieuw is dat de R-Klasse modellen R 280 CDI, R 280 en de R 350 in zowel de korte als de lange wielbasis leverbaar zijn met achterwielaandrijving. De modellen worden geleverd naast de huidige vierwielaangedreven 4Matic-modellen. De achterwielaandrijving brengt het verbruik verder terug. De R 280 CDI is momenteel de spaarzaamste versie van de R-Klasse met een gemiddeld verbruik van 8,9 liter diesel per 100 km.

Mercedes-Benz R-Klasse
Wittebrug

De vijf- en zespersoons modellen van de R-Klasse zijn standaard voorzien van een stalen schokdemping; tegen meerprijs is een luchtgeveerde achteras met niveauregeling leverbaar. Bij de zevenpersoons versies en de R 500 4Matic is de luchtgeveerde achteras standaard. Airmatic luchtvering rondom is voor alle modellen optioneel leverbaar. Deze is gekoppeld aan het Adaptieve Dempings Systeem ADS en biedt op slechtere wegen de mogelijkheid om de carrosserie met vijftig mm te verhogen. Bij snelheden boven de 120 km/u legt Airmatic de carrosserie automatisch twintig mm lager om de luchtweerstand te verminderen.

Naast de nieuwe uitvoeringen en modelaanpassingen introduceert Mercedes-Benz een uitgebreid programma van nieuwe extra's voor de R-Klasse. Dat zijn onder meer een achteruitrijcamera in combinatie met het navigatiesysteem Comand APS, Disctronic (cruise controle systeem met variabele afstandsregeling), Linguatronic spraakbediening en een standkachel met afstandsbediening. Ook kan de klant nu kiezen voor een verwarmd stuurwiel en comfortstoelen met verwarming en ventilatie.

Mercedes-Benz R-Klasse

De nieuwe generatie van de R-Klasse staat vanaf de herfst bij de Mercedes-Benz dealer. De R-Klasse is leverbaar vanaf € 62.950.

AutoCoach