29 november 2022
Mercedes-Benz EQE
Nieuws

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz EQE doorstaat 360 graden milieucheck

29 november 2022 - De productie van de HV-accu en de externe laadprocessen tijdens het rijden zijn belangrijke factoren als het gaat om het ecologisch evenwicht van een elektrisch voertuig. Mercedes Benz gaat bij de modelberekeningen uit van twee verschillende eisen: het standaardscenario houdt rekening met de landspecifieke elektriciteitsmix voor het laden van de HV-accu en voor de fabricage van de accucellen. In het regeneratieve scenario wordt daarentegen gebruik gemaakt van hernieuwbare energie.

Beide scenario's zijn voor de EQE gecalculeerd met een kilometrage van 250.000 km. Wanneer er regeneratief opgewekte energie (elektriciteit uit waterkracht) wordt gebruikt voor de celproductie die in China plaatsvindt en de Europese laadstroom, kan de COâ''-uitstoot over de levenscyclus bijna worden gehalveerd.

Mercedes-Benz EQE

Dankzij het one bow-design en uitgebreide aerodynamische maatregelen behaalt de EQE Limousine een zeer goede cd-waarde van slechts 0,22. Er zijn 184 onderdelen met een totaalgewicht van 78,3 kg die deels worden gemaakt van hulpbronnenbesparende materialen (kunststofrecyclaten en hernieuwbare grondstoffen).

Ook de celchemie van de accugeneratie is geoptimaliseerd voor duurzaamheid. Het actieve materiaal bestaat uit nikkel, kobalt en mangaan in een verhouding van 8:1:1. Hierdoor daalt het kobaltgehalte tot 10 procent. Verantwoord gewonnen en verwerkte grondstoffen vormen de basis voor een duurzaam elektrisch modellengamma van Mercedes-Benz.

Het merendeel van de leveranciers, goed voor bijna 90 procent van het jaarlijkse inkoopvolume, heeft inmiddels een Ambition Letter ondertekend. Hierin verklaren zij zich bereid om in de toekomst uitsluitend onderdelen te leveren die CO2-neutraal zijn geproduceerd.

Mercedes-Benz zorgt sinds 2021 voor compensatie met groene stroom wanneer klanten in Europa via Mercedes me Charge laden. Certificaten van Oorsprong garanderen dat na het laadproces overeenkomstige hoeveelheden groene stroom worden teruggeleverd aan het net.

Remschijf.nl
Remschijf.nl