23 juli 2018
Feedback
Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Forum Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 oktober 2017

Ervaring met auto: Brandstof verbruik 1 op 10 het is een automaat dus! Wind en banden geluid erg aanwezig.

Reageer Nieuw
Uitvoering4 WD
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand95.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 19 september 2017

Ervaring met auto: - slechte standaard banden (30.000 km nieuwe zomerbanden nodig)
- trage tom-tom
- achterklep gasveer vervangen
- I-stop momenteel storing (na 107.000 km 12 uur "winst", maar kost nu nieuwe accu)
- airco vloeistof is vloeibaar goud (slechts 2 automerken gebruiken dit)
- kachel kapot (onderdeel 35 euro, maar demontage van dashboard 700 euro aan arbeidskosten)
- telkens bandenmelding te zacht, terwijl op spanning
- achteruitverklikker onbetrouwbaar, waardoor bumper kapot;

Ben al lang Mazda klant, maar hun houding (geen overleg mogelijk) maakt dat ik naar goedkoper alternatief ga zoeken.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De meldingen die de auto zelf geeft zijn wel irritant te noemen, want je moet ze wegklikken wil je kunnen zien hoe hard je rijdt of hoeveel benzine je hebt. Vooral de onzin melding dat de banden te zacht zijn (terwijl na herhaaldelijke check in orde) is niet okee, en dus uitgezet door garage. Ook al doordat de af fabriek banden gewoon slecht zijn (binnen 30.000 km al nieuwe banden nodig).

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand107.000 km
DealerHaagstad

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Waterwegfoto, datum: 9 februari 2018

Antwoord: Toyo banden zijn goed. Ik heb met Yokohama banden 44000 km gereden

Reageer
  

, datum: 26 augustus 2017

Ervaring met auto: CX-5 GT-M Line, een geweldig fijne auto. Dit product straalt niet alleen kwaliteit uit, het is gewoon een mooie complete auto waarin alles op zijn plek zit en functioneert zoals het hoort.

De auto rijdt soeverein, de afwerking is smetteloos en het comfort is hoog. Een krachtige stille 2.0 benzine motor gecombineerd met een schitterende automaat maken het rijplezier compleet. Hij lust wat meer benzine, maar je krijgt er iets voor terug. Genot! Kortom, wij zijn er heel blij mee.

Update na 3000km:
Door standschade zijn de Toyo banden vervangen voor Michelin Latitude Sport 3; ze verhogen comfort en geven goede grip bij nat weer. Verbruik bij nette rijstijl is 1:12, maar 1:10 gaat ook heel makkelijk. Bose geluidsinstallatie en DAB radio klinken super. De cruise-control op het stuur werkt traploos en is uiterst gebruiksvriendelijk. Door een doordachte constructie zijn alle portieren bij vorst gewoon te openen, dat was bij de 308-II wel anders. Afwezigheid van reservewiel en krik blijven een afhankelijk gevoel geven.

Update na 7500km:
De bandenplakset is vervangen door een Reservewiel (thuiskomer 150-90-17") met krik-set.
De GPS positie van de auto moet nauwkeuriger. Het voorkomt oa. dat cameranulls op paralelrijbanen onnodig worden aangegeven. De Flits-Database is nog steeds waardeloos en soms ronduit irritant als je dit laat melden. Na de juli update is de Navteq Navigatie veel mooier en actueler geworden, tevens is de MZD software op de laatste stand gebracht; De auto rijdt heerlijk, het benzine verbruik verbetert iets en de Navi/flitsers lijken beter te functioneren.

Nieuw
Uitvoering2.0 GTM-Line Aut.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit6 jaar
KM-stand7.500 km
DealerKreijne

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Yomotor, datum: 26 augustus 2017

Antwoord: Correctie: Het bouwjaar moet zijn 2016 en de auto is sinds januari 2017, dus 8 maanden in ons bezit.

 
Reactie van: Hs78550, datum: 1 december 2017

Antwoord: indien gewenst heb ik wel de gegevens van een reservewiel e.e.a. in duitsland te koop.
incl zijwanden voor kofferbak.

 
Reactie van: Frankwouters, datum: 13 februari 2018

Antwoord: Heb je voor mij aub de gegevens voor het bestellen van een reservewiel incl. zijstukken in Duitsland?

 
Reactie van: Hs78550, datum: 18 april 2018

Antwoord: beste Frank heb je al een reservewiel?

 
Reactie van: Lucasjanssen, datum: 19 april 2018

Antwoord: Heeft iemand het adres voor een thuiskomer (complete set met krik) voor de CX-5 ? Ik heb sinds kort een GT-M met 19 inch velgen. De Mazda dealer prijs is niet leuk. Alvast bedankt !

 
Reactie van: Hs78550, datum: 22 april 2018

Antwoord: Bestellijst voor een compleet wiel met zijstukken te bestellen in Duitsland. Wel zelf checken of alle bestelnummers kloppen. artnr kan je vinden op div usa websites. Wat je ook kan doen is zoeken naar een Mitsubishi Outlander-wiel. Specs zijn gelijk, alleen de bandenmaat is afwijkend.
mail maar dan zend ik e.e.a. door.

 
Reactie van: Hs78550, datum: 22 april 2018

Antwoord: www.jimellismazdaparts.com/products/Mazda

Op deze site kan je alle onderdelen vinden met de artikel nummers van Mazda. Zodra je het artikel gevonden hebt het nr kopieren en googlen voor de best prijs. Let op in Japan zijn de onderdelen relatief goedkoop maar komt invoer rechten en transportkosten bij.

Reageer
  

, datum: 25 augustus 2017

Ervaring met auto: Maandagmorgen-auto en een importeur van Mazda die de vele kostbare reparaties normaal vindt.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand158.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 augustus 2017

Ervaring met auto: Een heerlijke auto met vermogen en toch 1:12 als verbruik. Enkel ik heb een woordenwisseling met mijn dealer. Deze auto heeft alle mogelijke opties waaronder parkeerhulp. Deze word alleen met piepjes en niet met beeld gesignaleerd waardoor je niet weet waar het obstakel zich bevind. Slechts 1 keer is het in beeld gekomen. Mijn dealer zegt dat dit er niet opzit. Dit betwijfel ik. Wie heeft hier ervaring mee?

Ervaring met verkoop: De auto is goed afgeleverd.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 AWD
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand59.500 km
DealerCluistra

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 25 juli 2017

Ervaring met auto: Grote nadeel van de CX-5 is dat de ramen en het dak zich niet automatisch laten sluiten via de afstandbediening. De auto moet op contact staan wil je ze sluiten. Verder de achterruitenwisser gaat met regen niet automatisch aan als de achteruit geselecteerd wordt. Voor sommigen kleine punten, maar geloof mij: als je de auto wegzet met het dak volledig open en het regent word je niet vrolijk. Dit zou automatisch moeten sluiten bij een auto van bijna 50.000 euro. Ik ben nu op zoek naar een module die automatisch via de afstandbediening alles kan sluiten.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Heb de auto in onderhoud in Duitsland vanwege mijn woonplaats. Moet zeggen dat het prijsverschil met de beurten nogal groot is ivm. dealer in Nederland (30% goedkoper in Duitsland).

Reageer Nieuw
Uitvoering2.5 GTM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 18 juli 2017

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): We hebben een terugkerend probleem met onze CX5: er komt regelmatig een melding van motorinspectie vereist! Echter deze melding is door het garagebedrijf gereset en is meer dan een jaar uitgebleven. Nu begint deze melding opnieuw. De garage geeft aan dat een uitlaatgassensor vervuild kan zijn, maar de dealer meent dat de hele voorverwarmingskatalysator vervangen dient te worden! Echter zij hebben deze storing ook nog nooit gehad en vermoeden dat de melding dan weg blijft. Wie weet raad? Gr Wilco

Nieuw
Uitvoering2.0 TS+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 9 augustus 2017

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. Vandaag op de terugweg van Oostenrijk de melding "motorimspectie vereist". Ben razend benieuwd wat hieraan ten grondslag zou kunnen liggen. Motor, althans het systeem was ruim een week geleden gereset.

 
Reactie van: P. Eland, datum: 20 september 2017

Antwoord: Mijn 2.5 cx-5 had dit ook meerdere malen. Wordt veroorzaakt door de twee sondes op de uitlaat. Als die twee een te groot verschil meten, komt de melding. De dealer heeft vandaag een nieuwe motormanagement-update gedaan en deze melding moet nu wegblijven. Als deze melding komt, werkt ook de i-stop niet, de motor blijft dus met ingetrapte rem gewoon lopen.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 21 september 2017

Antwoord: dank voor uw toelichting, zal de monteur informeren en hopelijk is het probleem dan voorbij. I-stop werkt dan inderdaad niet ondanks intrappen rempedaal.

grt.
Nanning Poelsma

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 18 oktober 2017

Antwoord: Wederom melding motorinspectie vereist, dit na diverse malen resetten en update software. Ook I-stop werkt niet meer na melding.

 
Reactie van: Jdbiggelaar, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: Dank voor deze melding. Mijn vrouw staat nu ergens te wachten op de WW met dezelfde foutmelding. CX5 minst betrouwbare auto die ik in de afgelopen tientallen jaren heb gehad! Hopenlijk krijgt de WW hem weer aan de praat :-(

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 31 oktober 2017

Antwoord: Blijkt dat de lambdasonde moet worden vervangen. Bij mij gelukkig nog in de garantie.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 4 december 2017

Antwoord: Ook na vervanging van de lamda sonde nog steeds de melding. Probleem is tot dusver nog niet verholpen. Wellicht dat de Mazda dealer een poging gaat ondernemen. Tot dusver via Bosch service omdat ik deze auto van leasemij heb gekocht. Garantie via Trust verzekeringsmij. Al vier maanden dit probleem.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 16 december 2017

Antwoord: Triest maar waar. Auto is meerdere malen bij Bosch service centrum geweest. Uiteindelijk hebben deze de handdoek in de ring gegooid. Wisten niet hoe deze storing op te lossen. Daarna twee dagen auto bij Mazda dealer geweest. Ook met technische ondersteuning van Mazda Nederland kan dit probleem niet worden verholpen. Vandaag rijd ik weg en gaat weer de melding "motorinspectie vereist" branden. Mijn plezier in deze auto staat momenteel onder druk. Door de storing werkt het stop/ start systeem niet en is het benzineverbruik hoger. Ben benieuwd hoe Lease Plan reageert als ik dit onder hun aandacht breng. Ik houd u op de hoogte.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 27 januari 2018

Antwoord: Auto is wederom een hele week bij de Mazda dealer-geweest. Probleem lijkt opgelost, hebben meerdere dagen met de auto gereden en de melding blijft vooralsnog achterwege. De injectoren zijn vervangen en de storing lijkt voorbij.

Ben blij weer met de auto te kunnen gaan rijden en hopelijk is het probleem nu ook echt getackeld. Ben nog altijd heel erg in mijn element met de Mazda CX-5 GTM line ondanks deze problemen. Ook chapeau voor de monteurs van Mazda Welling. Deze hebben chronologisch de storing trachten te achterhalen en niet blindweg zo maar onderdelen vervangen. Hopelijk is dit mijn laatste commentaar en van meerwaarde voor de toekomst van andere CX-5 rijders.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »