14 november 2019
Mazda CX-30
Nieuws

Mazda CX-30

5 EuroNCAP sterren voor Mazda CX-30

14 november 2019 - De Mazda CX-30 heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de nieuwste serie crashtests van Euro NCAP. De Mazda CX-30 scoorde hoog in alle vier testcategorieƫn: Inzittende Volwassene, Inzittend Kind, Kwetsbare Weggebruiker (voetgangersveiligheid) en Veiligheidsassistentie. De beoordeling is het resultaat van drie sleutelfactoren: de toepassing van de nieuwste Skyactiv-Vehicle Architecture, die een zeer stijve, schokabsorberende maar lichtgewicht carrosserie omvat; een breed scala aan geavanceerde i-Activsense veiligheidstechnologieƫn, die bestuurders helpen potentiƫle risico's tijdig te identificeren en daarmee de kans op schade of letsel te verminderen; en hoge normen voor de bescherming van voetgangers.

Op zoek naar een Mazda CX-30 SkyActiv-G 122 Comfort?
bynco heeft er 4 vanaf € 24.400,-

Mazda CX-30 SkyActiv-G 122 Comfort

Met een recordscore van 99% in de categorie Inzittende Volwassene (nog nooit behaalde een auto een dergelijk resultaat op dit testonderdeel) verdiende de Mazda CX-30 maximale punten voor de frontale botsing over de volledige breedte, evenals voor de zijdelingse impact tegen zowel een auto als een paal. Het Smart Brake Support systeem van Mazda behaalde ook de maximale score bij lage snelheidstests, waarbij botsingen in alle scenario's werden vermeden.

Mazda CX-30

De score van 86% in de categorie Inzittend Kind werd bereikt dankzij de maximale punten bij de montagetest van de veiligheidsvoorziening voor kinderen en voor de bescherming van kinderen bij de zijdelingse impacttest. In de categorie Kwetsbare Weggebruikers (voetgangersveiligheid) werd een score van 80 % behaald, met maximale punten voor de bescherming van zowel het bekken als de benen. Een score van 77% in de categorie Veiligheidsassistentie bevestigt de efficiëntie van de uitgebreide reeks i-Activsense veiligheidstechnologieën van de nieuwe Mazda CX-30.

Michiel van Ratingen, secretaris-generaal van Euro NCAP, zei: "Felicitaties aan Mazda voor weer een bijna perfecte score op het gebied van veiligheid voor volwassen inzittenden. Er zijn nog verschillende auto's die in 2019 moeten worden beoordeeld, maar het is onwaarschijnlijk dat dit onderdeel van de beoordeling zal worden verbeterd".

Vandebron
Vandebron