19 december 2018
Mazda 3
Nieuws

Mazda3

Prijzen nieuwe Mazda3 bekend

19 december 2018 - Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Mazda3. De eerste exponent van de zevende generaties Mazda's zal in Nederland te koop zijn voor prijzen die beginnen bij 27.160 euro. Standaard is het nieuwe model rijker uitgerust dan zijn voorganger. Halverwege het jaar zal de Skyactiv-X motor beschikbaar komen voor een meerprijs van 950 euro. Leaseprijzen beginnen bij 359 euro ex BTW.

De compleet nieuwe Mazda3 beleefde zijn Wereldpremière op de Los Angeles Auto Show, eind november en laat een meer volwassen interpretatie van het Kodo-design zien. Alle versies van de nieuwe Mazda3 zijn nu standaard voorzien van:

Mazda 3
  • Active Driving Display (ADD) met voorruitprojectie;
  • 8,8-inch TFT kleurendisplay met bediening via centrale HMI Commander.
  • Breed assortiment aan standaard veiligheidssystemen zoals dode hoek detectie en rijbaanassisten;
  • LED koplampen & achterlichten;
  • Zwarte hemelbekleding in de Hatchback;
  • 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel;
  • Navigatie met Apple CarPlay en DAB+
  • 7-inch digitale meterset;
  • Mazda Radar Cruise Control (MRCC);

Met de introductie van de nieuwe Mazda3 verdwijnen de type-aanduidingen S, TS, TS+ en GT-M. De standaard uitrusting heeft nu de naam Mazda3 en is voorzien van de Skyactiv-G 122 benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak. Als Hatchback kost deze uitvoering € 27.160,-, als Sedan € 500,- meer. Luxere uitvoeringen hebben de namen Comfort en Luxury. Als introductieaanbod wordt de Comfort uitvoering standaard voorzien van een Bose premium-audiosysteem met 12 speakers t.w.v. € 850,-. De prijzen van de Mazda3 met zestraps automaat beginnen bij € 29.660,- voor de Hatchback. De dieseluitvoeringen beginnen bij de Mazda3 Hatchback met Skyactiv-D 116 en handbak met een prijs van € 31.590.-

De nieuwe Mazda3 is het eerste productiemodel dat wordt voorzien van de 2.0 liter Skyactiv-X SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) motor, een geheel nieuw type verbrandingsmotor die de voordelen van benzine- en dieselmotoren combineert. Belangrijkste kenmerken zijn onder meer een laag brandstofverbruik (ca. 20 % lager dan de huidige 2.0 Skyactiv-G) en een hoog koppel. De motor wordt ondersteund door Mazda's nieuwe M Hybrid-systeem. Het nieuwe M Hybrid-systeem is eveneens leverbaar voor de versies met Skyactiv-G motoren.

De meerprijs voor de versies met Skyactiv-X motor bedraagt € 950,-. Mazda verwacht in maart meer informatie te kunnen geven over de prijs en de technische specificaties, vanaf juli zal hij in Nederland leverbaar zijn.

Leaseprijzen voor de Mazda 3 Hatchback 2.0 SKYACTIV-G 122 beginnen bij € 359,- ex BTW met een looptijd van 60 maanden en 10.000 km, operational lease. Voor de Comfort met Bose en zwart lederen interieur is het leasetarief € 389,-.

Voor het Nederlandse publiek is de nieuwe Mazda3 te zien op Het Salon van Brussel van 19 tot en met 27 januari 2019.