1 juli 2021
 

Maserati

Maserati introduceert 3 nieuwe uitvoeringen

Autozine
1 juli 2021 | Maserati introduceert drie exclusieve nieuwe uitvoeringen voor de Ghibli, Quattroporte en Levante, als onderdeel van de Modeljaar '22-vernieuwingen. De nieuwe GT, Modena en Trofeo zijn niet alleen ontwikkeld om aan de behoeften van klanten tegemoet te komen, maar ook om Maserati's merkwaarden beter tot hun recht te laten komen.
AutoCoach
Info

De GT-uitvoering weerspiegelt Maserati's karakter, charme en elegantie en visie van het merk. Met deze 'trim' appelleert Maserati naar eigen zeggen aan dynamisch ingestelde, modebewuste klanten met een eigen, originele stijl. De Ghibli GT en Levante GT zijn voorzien van een 330 pk sterke mild-hybride viercilinder turbokrachtbron, waar de Quattroporte GT een 350 pk sterke V6 biturbo krijgt.

Maserati

Uiterlijk zijn de GT-modellen te herkennen aan verchroomde sierstrips en stijlvolle lichtmetalen velgen (18 inch voor de Ghibli en Levante, 19 inch voor de Quattroporte). De interieurambiance wordt aangezet door lederen comfortstoelen in een Dark Mirror kleurstelling voor de Ghibli GT, radica-afwerking voor de Quattroporte GT en Black Piano voor de Levante GT.

Met de Modena-versie beoogt Maserati sportief ingestelde klanten die op zoek zijn naar een combinatie van elegantie, sportiviteit en rijplezier. De Ghibli Modena en Levante Modena worden geleverd met de 350 pk sterke V6 biturbo benzinemotor. Ook zijn er Modena S-uitvoeringen, waarbij beide modellen een 430 pk sterke variant van de V6 biturbomotor krijgen. De Quattroporte Modena krijgt deze laatste unit standaard.

De uitrusting versterkt de sportieve inborst van deze modellen met dynamisch gestylde bumpers met Black Piano sierstrips en 20 inch lichtmetalen velgen. In het interieur ademt elk accent Maserati, onder meer dankzij nauw omsluitende lederen stoelen en Black Piano interieurs voor de Levante en Quattroporte, of Dark Mirror voor de Ghibli. De Modena S-versies onderscheiden zich door het Nerissimo Pack en rode remklauwen.

De Trofeo-uitvoeringen belichamen de prestatiedrang van Maserati. De focus ligt bij deze uitvoeringen nadrukkelijk op prestaties, zonder compromissen te doen op het gebied van comfort. De Trofeo's zijn de topmodellen binnen de Maserati-range op het gebied van uitrusting en - bovenal - prestaties. Die zijn te danken aan de 580 pk sterke biturbo V8-motor. Carbonaccenten, 21 inch lichtmetalen velgen en rode remklauwen versterken de uiterlijke looks.Het interieur is luxe, inclusief sportstoelen die volledig zijn afgewerkt met natuurlijk 'Pieno Fiore' leder.

Wat styling betreft dragen de drie nieuwe uitvoeringen het nieuwe Maserati-logo (dat met de onthulling van de MC20 werd gelanceerd) op de motorkap. Het nieuwe Drietand-embleem is op de C-stijlen te vinden en achterop krijgen de modellen de typeaanduiding in een nieuwe stijl. Bovendien zijn de uitvoeringen voortaan direct te herkennen aan de speciale naambadges boven de drie iconische ventilatieroosters op de flanken. Ook in het interieur krijgen de modellen het nieuwe Maserati-lettertype op het hoofdscherm, plus nieuwe 'Trofeo' emblemen op de hoofdsteunen.

De GT-, Modena- en Trofeo-uitvoeringen van de Ghibli, Quattroporte en Levante voor het modeljaar 2022 zijn met ingang van 1 juli 2021 te bestellen.

Maserati werkt met Hiroshi FujiwaraMaserati werkt met Hiroshi Fujiwara
24 juni 2021
Maserati introduceert F Tributo SpecialMaserati introduceert F Tributo Special
23 april 2021
Maserati onthult Levante HybridMaserati onthult Levante Hybrid
19 april 2021
Maserati MC20 wint Red Dot AwardsMaserati MC20 wint Red Dot Awards
31 maart 2021