23 april 2021
 

Maserati

Maserati introduceert F Tributo Special Editions

Autozine
23 april 2021 | Maserati brengt een eerbetoon aan zijn raceverleden met de F Tributo Special Edition. Maserati's debuut in de autosport vond precies 95jaar geleden plaats; op 25 april 1926 won de eerste raceauto met de drietand op de motorkap, de Tipo26, de 1.500 cc-klasse in de Targa Florio met Alfieri Maserati aan het stuur. 28 jaar later, op 17 januari 1954, maakte Maserati zijn debuut in de F1 en betrad de top van de wereldwijde autosport met de 250F, bestuurd door Juan Manuel Fangio. Het was een iconisch partnership dat werd bekroond met vele overwinningen. Maserati komt nu met een passend eerbetoon aan die roemruchte historie.
Info

De geschiedenis van het merk in de autosport en de band met de racewereld vormden de inspiratie voor de nieuwe F Tributo Special Edition, die zijn wereldpremière beleeft tijdens de Shanghai Auto Show 2021. De F staat voor Fangio, de coureur die zijn stempel drukte op een tijdperk. Tributo is een duidelijk eerbetoon aande glorieuze overwinningen uit het verleden. De speciale serie is leverbaar voor de Ghibli en de Levante in twee exclusieve kleuren: Rosso Tributo en Azzurro Tributo.

Maserati

De verwijzing naar het roemrijke verleden is zelfs aan de buitenkant duidelijk. Rood is de kleur van de Italiaanse autosport, en van oudsher verschijnen raceauto's van Maserati altijd aan de start met een carrosserie die in deze tint is gespoten. De kleur vertegenwoordigde Italië in de autosport in de eerste jaren van de vorige eeuw. Het heldere, levendige blauw van Azzurro Tributo daarentegen herinnert ons eraan dat blauw (samen met geel) één van de kleuren is van de stad Modena, de historische thuisbasis van het merk.

In de gele remklauwen en het wieldesign zijn er nog meer verwijzingen naar de 250F van Fangio, die een kenmerkende rode en gele kleurstelling had. Om de exterieuraanblik compleet te maken, is de Levante F Tributo uitgerust met zwarte 21 inch Anteo-velgen en de Ghibli F Tributo met hoogglans zwarte 21 inch Titano-velgen. Op de flanken is een speciale badge in hoogglans zwart geplaatst, terwijl het drietandlogo op de C-stijlen in carrosseriekleur is uitgevoerd.

Tot slot komen de tinten van de exterieurdetails terug in het interieur, in de vorm van de rode of gele stiksels in combinatie met het zwarte volnerf leder 'Pieno Fiore'.

Vandebron
Maserati onthult Levante HybridMaserati onthult Levante Hybrid
19 april 2021
Maserati MC20 wint Red Dot AwardsMaserati MC20 wint Red Dot Awards
31 maart 2021
Maserati kondigt Grecale aanMaserati kondigt Grecale aan
19 februari 2021
Maserati Ghibli wint Best Cars 21-awardMaserati Ghibli wint Best Cars 21-award
11 februari 2021