22 december 2004
 

Maserati GranSport

Maserati GranSport nu leverbaar in Nederland

Autozine
22 december 2004 | De laatste toevoeging aan de Maserati modelreeks is de Maserati GranSport, die eerder dit jaar werd gepresenteerd tijdens de Autosalon van Parijs. Het nieuwe model is een vertegenwoordiger van de Maserati traditie op het gebied van Grand Tourers en heeft sportiviteit hoog in het vaandel staan.
 

De type-aanduiding "GranSport" verraadt het sportieve concept van deze nieuwste Maserati en stelt zijn of haar rijder veel rijgenoegen in het vooruitzicht. Maserati gebruikte deze typeaanduiding voor het eerst in de jaren vijftig voor een twee-liter coupe die op basis van de A6G ontworpen was door Carozzeria Frua. De lijnen van de Maserati GranSport worden naadloos aangevuld door meer gespierde, aerodynamische vormen, die ontstonden na talloze testen in de windtunnel, om ideale waarden voor de luchtweerstand en de neerwaartse druk te bewerkstelligen. De GranSport heeft een Cx waarde van 0,33, één van de beste in deze categorie.

Maserati

De krachtbron van de Maserati GranSport is de 400 pk sterke 4.244 cc V8 power-unit en doet sterk denken aan een moderne racemotor, met dry sump motorsmering, dubbele bovenliggende nokkenassen op iedere cilinderrij, vier kleppen per cilinder en hydraulische klepstoters. Het motorvermogen is met 10 pk toegenomen tot 400 pk dankzij een verfijning van het inlaatspruitstuk en klepzittingen en een vermindering van de wrijving. De motor wordt gecombineerd met een nieuw uitlaatsysteem, dat wordt gekenmerkt door de opvallende stilering van de dubbele uitlaatpijpen en meer nog door het diepe uitlaat-geroffel.

De Maserati GranSport is uitsluitend leverbaar met de elektrohydraulisch gestuurde Cambiocorsa zesversnellingsbak, bediend door flippers op het stuur. De bestuurder kan kiezen uit 4 instellingen: Normaal, Sport, Automatisch en Low grip en voor de GranSport is de software aangepast. Vergeleken met de GT Coupe Cambiocorsa schakelt de GranSport 35% sneller in de sportstand. Ook het terug-schakelen gebeurt in de GranSport sneller. Dankzij deze nieuwe bakafstellingen volbrengt de nieuwste Maserati de sprint vanuit stilstand over een kilometer in 23 seconden. Ook de overbrengingsverhoudingen zijn gewijzigd waarbij de 6 5% langer is geworden. De topsnelheid is dan ook toegenomen tot 290 km per uur, mede dankzij de aerodynamische ingrepen.

De Maserati GranSport is leverbaar in zes kleuren, die ieder op zich gecombineerd kunnen worden met diverse interieur combinaties. De GranSport kan verder gepersonaliseerd worden met verschillende opties, zoals Xenon koplampen, een Skyhook wielophanging, koolstofvezel afwerking zowel in het interieur als aan de buitenzijde, GPS en GSM modules en een CD-wisselaar.

Maserati

De Maserati GranSport is in Nederland leverbaar voor € 144.352,-.