19 september 2017
 

Maserati

Maserati maakt prijzen modeljaar 2018 bekend

Autozine
19 september 2017 | Maserati heeft zijn modellenprogramma voor het Modeljaar 2018 op tal van fronten vernieuwd. Het Italiaanse merk introduceert duidelijk omlijnde GranSport- en GranLusso-uitvoeringen voor de Ghibli en Levante. Eveneens nieuw is Electric Power Steering (EPS) voor de beide sportsedans plus de Levante in combinatie met tal van nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS). Bovendien krijgen de S en SQ4-versies van de Ghibli en Quattroporte meer vermogen en koppel.
KwikFit
 

Een jaar geleden bracht Maserati in het modelprogramma van de Quattroporte meer duidelijkheid en variatie aan met de introductie van een op luxe geënte GranLusso-uitvoering en een sportieve variant in de vorm van de Quattroporte GranLusso. Nu trekt Maserati die lijn door voor de Ghibli en Levante, waarvoor het programma in beide gevallen naast een standaarduitvoering is uitgebreid met de GranLusso en GranSport. De uitvoeringen onderscheiden zich zowel uiterlijk als vanbinnen van elkaar door specifieke styling- en uitrustingskenmerken, en de stijlvolle uitvoeringemblemen onder op de flanken achter de voorwielen.

Maserati

Naast de introductie van de GranLusso en GranSport introduceert Maserati voor alle modellen ook subtiele designwijzigingen aan de bumpers, wielen en flanken.

Ook onderhuids gaat het modelprogramma van Maserati opgefrist het nieuwe modeljaar in. Eén van de opvallende veranderingen is de 3.0 V6 biturbomotor in de Ghibli S en SQ4 en Quattroporte S en SQ4, die een vermogensupgrade heeft gekregen. Voortaan levert de krachtbron 316 kW/430 pk (+20 pk) en 580 Newtonmeter aan koppel (+30 Nm).

Eveneens nieuw voor de Ghibli, Quattroporte en Levante is Electric Power Steering (EPS) die voortaan standaard op deze modellen wordt geleverd. Zo ondersteunt het systeem de lancering van een breed programma aan nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) met actieve functies voor de Ghibli, Levante en Quattroporte. Nieuw zijn bijvoorbeeld Highway Assist, Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist en Traffic Sign Recognition.

Maserati

Naast tal van andere zaken krijgen de Ghibli en Quattroporte voortaan ook het nieuwe Integrated Vehicle Control (IVC) systeem, dat instabiliteit van de auto voorkomt en een verbeterde actieve veiligheid, handling en prestaties garandeert. Eveneens nieuw voor de twee sportsedans zijn de standaard Adaptieve Full-LED koplampen met automatische, gedeeltelijke dimfunctie om tegemoetkomend verkeer niet te verblinden.

Recent presenteerde Maserati reeds de vernieuwde GranTurismo en GranCabrio, die zowel uiterlijk als qua technologie een grondige opwaardering hebben gekregen. Ook hier heeft Maserati voor een duidelijke line-up gezorgd met de introductie van twee vastomlijnde uitvoeringen voor zowel de GranTurismo als GranCabrio: de Sport en MC. In beide gevallen levert de natuurlijk aangezogen 4.7-liter V8 met adembenemende Maserati-sound 338 kW/460 pk aan vermogen en een koppel van 520 Nm.

Met de introductie van het vernieuwde modellenprogramma heeft Maserati ook de prijzen voor het Modeljaar 2018 portfolio bekendgemaakt. Een kort overzicht van de vanafprijzen per model:

Maserati
247autoverkopen

Maserati Ghibli

 • Ghibli (Diesel) vanaf € 88.655
 • Ghibli GranLusso vanaf € 98.668
 • Ghibli GranSport vanaf € 98.668

Maserati Levante

 • Levante (Diesel) vanaf € 108.376
 • Levante Diesel GranLusso vanaf € 118.649
 • Levante Diesel GranSport vanaf € 118.649

Maserati Quattroporte

Maserati
 • Quattroporte (Diesel) vanaf € 122.196
 • Quattroporte Diesel GranLusso vanaf € 133.492
 • Quattroporte Diesel GranSport vanaf € 133.492

Maserati GranTurismo

 • GranTurismo Sport vanaf € 222.733
 • GranTurismo MC vanaf € 246.263

Maserati GranCabrio

 • GranCabrio Sport vanaf € 242.973
 • GranCabrio MC vanaf € 254.619