12 juli 2018
Maserati Levante

Maserati Levante

Maserati lanceert nieuwe Levante GTS

Autozine
12 juli 2018 | De nieuwe Maserati Levante GTS maakt zijn werelddebuut tijdens het vijfentwintigste Goodwood Festival of Speed (12 - 15 juli 2018). Hij is verwant aan het Levante Trofeo-topmodel en wordt aangedreven door een 550 pk sterke V8. Het Goodwood Festival of Speed wordt sinds 1993 gehouden en trekt dit jaar naar verwachting zo'n 200.000 bezoekers.
AutoCoach

De twinturbo V8 van de Maserati Levante GTS heeft dezelfde V90-architectuur als de 3,8 liter motor in de Quattroporte GTS, maar is aangepast om te kunnen werken met de Q4-vierwielaandrijving van de Levante. Hij levert nu 404 kW / 550 pk bij 6.250 tpm en een koppel van 730 Nm tussen 2.500 en 5.000 tpm. Zoals alle benzinemotoren van Maserati wordt de achtcilinder in Maranello gebouwd door Ferrari. Dankzij zijn pk-gewichtsverhouding van 3,9 kg/pk lanceert de Levante GTS zichzelf in 4,2 seconden van stilstand naar 100 km/u. Zijn topsnelheid ligt op 292 km/u.

Maserati Levante

Het opvallende design van de Levante GTS doet denken aan dat van de sportieve Levante Trofeo, met name door zijn lagere voor- en achterbumper. In het interieur zijn sportpedalen, een Harman Kardon-audiosysteem met veertien speakers en Full Premium-leer standaard. Optioneel kan worden gekozen voor Pieno Fiore-leer.

De hele Levante-reeks profiteert van nieuwe opties, zoals Adaptive Full LED Matrix-koplampen. Standaard is Integrated Vehicle Control, dat al op de Ghibli en Quattroporte wordt geleverd. Het werkt actief aan het verbeteren van de stabiliteit en zorgt voor meer veiligheid, rijdynamiek en betere prestaties.

Alle varianten van de Ghibli, Quattroporte en Levante hebben nu een vernieuwde schakelpook, die eerder debuteerde op de Levante Trofeo. Hij heeft een intuïtiever schakelpatroon en werkt met kortere slagen. Daarbij hoeft de bestuurder de pook alleen maar van rechts naar links te bewegen om te schakelen tussen de automatische en handmatige modus van de achttraps ZF-transmissie. Met de nieuwe P-knop is de versnellingsbak gemakkelijk in de parkeerstand te zetten.

In alle drie modellen is het MTC+-infotainmentsysteem opgewaardeerd met andere graphics en een verbeterde bediening van de climate control. Ook nieuw is het optionele Pieno Fiore-leer, dat bekendstaat om zijn natuurlijke en zachte textuur en zijn unieke karakter. Het kan in de Ghibli, Quattroporte en Levante worden besteld in drie kleuren: zwart, rood en bruin. Maserati biedt ook twee nieuwe hoogglans interieurafwerkingen aan voor de Ghibli en Quattroporte. Voor de Levante zijn dat er zelfs drie.

Maserati Levante

In het modeljaar 2019 zijn er tien exterieurkleuren leverbaar voor de Quattroporte en elf voor de Ghibli en Levante. Volledig nieuw zijn het iconische Rosso Potente en het diepdonkere Blu Nobile. Veranderingen aan de Quattroporte GTS GranSport zijn er in de vorm van specifiek voor het model ontworpen zijskirts en een eigen grille.

De collectie lichtmetalen wielen voor de Ghibli, Quattroporte en Levante is uitgebreid met vijf nieuwe ontwerpen in 20 en 21 inch: één voor de Ghibli en twee voor zowel de Quattroporte als de Levante. De 22 inch Orione-wielen van gesmeed aluminium - de grootste ooit op een Maserati - zijn alleen beschikbaar op de Levante GTS.

Het recent geïntroduceerde Nerissimo-pakket krijgt voor het modeljaar 2019 ook een update. Het is nu beschikbaar voor een groter aantal exterieurkleuren en combineert zwarte elementen met donkere LED-koplampen, achterlichten en uitlaatmonden, zwartchromen details en nieuwe donkere wielen.

KwikFit
Maserati onthult Levante HybridMaserati onthult Levante Hybrid
19 april 2021
Maserati Levante Trofeo en GTS in NLMaserati Levante Trofeo en GTS in NL
20 juni 2019
Maserati Levante als VulcanoMaserati Levante als Vulcano
22 januari 2019
Maserati Levante nu ook als TrofeoMaserati Levante nu ook als Trofeo
29 maart 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum