2 februari 2006
 

Lotus APX

Lotus toont APX studiemodel in Geneve

Autozine
2 februari 2006 | Tijdens de 76ste editie van de Autosalon van Geneve presenteert Lotus met de APX een nieuw studiemodel. De APX, die als basis Lotus nieuwe, VVA voertuigstructuur heeft, is in Geneve te bewonderen op de stand van Lotus.
 

Afgelopen jaar introduceerde Lotus reeds haar nieuwe Versatile Vehicle Architecture (VVA) voertuigstructuur. De door Lotus Design ontworpen APX is nu het eerste model van Lotus dat van de voordelen van dit nieuwe platform profiteert. Wat prestaties betreft vertrouwt de elegant gestylde APX op een nieuwe, door Lotus ontwikkelde 3.0-liter supercharged V6 krachtbron met 300 pk.

Lotus

"De APX zoals die tijdens de Autosalon van Geneve te bewonderen is, moet niet gezien worden als een reguliere concept car die blijk geeft van een mogelijke toekomstige designrichting van Lotus", licht Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars de ontwikkeling van het studiemodel toe. "Het is eerder een voorbode van de ongekende mogelijkheden en veelzijdigheid die het VVA-platform van Lotus in de nabije toekomst gaat bieden voor de productie van niche auto's".

In aanloop naar de Autosalon van Geneve zal Lotus meer informatie over de APX bekendmaken.