18 december 2003
 

Lotus

Lotus opent tweede vestiging in Nederland

Autozine
18 december 2003 | Lotus-importeur Willem van der Kooi heeft een tweede vestiging in gebruik genomen. Dit tweede officiele Lotus dealerbedrijf is gevestigd aan de Amsteldijk in Amsterdam. In de showroom van het nieuwe Lotus dealerbedrijf hebben een twaalftal nieuwe en gebruikte Lotus- en Caterham-modellen een plaats gevonden.
 

Directeur Willem van der Kooi: "Vanuit ons hoofdbedrijf in Lochem bestrijken wij geheel Nederland, met zelfs een speciale haal- en brengservice. Maar een groot deel van onze clientele is woonachtig in het westen van Nederland, en wij zijn dan ook geruime tijd geleden al begonnen met het zoeken naar een goede locatie voor een tweede vestiging. Amsterdam had daarbij onze grote voorkeur".

Lotus

De modellen van Lotus spreken een exclusieve groep automobilisten aan die veel waarde hechten aan een onderscheidend sportwagenmerk, met een geheel eigen karakter. De afgelopen jaren is gebleken dat een enkel officieel Lotus automobielbedrijf in Nederland niet voldoende was om te kunnen voldoen aan de wensen van de klanten. "Daarnaast zal een tweede vestiging, en ook nog in Amsterdam, een positieve bijdrage leveren aan de verkopen van Lotus en Caterham in Nederland", aldus Van der Kooi. De dagelijkse leiding over de tweede Lotus-vestiging is in handen van Jan van der Kooi (22).

Ook bij de Amsterdamse Lotus-vestiging zijn fabrieksgetrainde Lotus-monteurs in dienst, die in de werkplaats de producten van Lotus en Caterham onderhouden en indien nodig repareren. De serviceverlening van Lotus Van der Kooi Amsterdam staat op hetzelfde niveau als Lotus zelf. Daarom staat de klant bijvoorbeeld in de zomer vervangend vervoer ter beschikking in de vorm van een motorboot, waarmee de Lotus-eigenaar gedurende de onderhoudsbeurt de Amsterdamse grachten kan verkennen. Lotus Van der Kooi Amsterdam beschikt niet alleen over de nieuwste Lotus-modellen, maar heeft tevens een fiks aantal gebruikte Lotus-typen 'in immaculate condition' in voorraad.

Tot slot nogmaals Willem van der Kooi: "Lotus is 'alive and kicking' en zelfs meer dan dat. Voor het komende jaar staan diverse productvernieuwingen en -wijzigingen op het programma, waarvan de eerste al snel na de jaarwisseling zijn opwachting zal maken. En dus ook in de showroom aan de Amsteldijk. De opening van deze tweede officiele Lotus-vestiging is dan ook van groot belang voor de verdere expansie van Lotus in Nederland".