22 september 2006
 

Lotus

Drie nieuwe modellen binnen vijf jaar bij Lotus

Autozine
22 september 2006 | De Lotus Groep gaat een zonnige toekomst tegemoet met een modelprogramma dat aanzienlijk wordt uitgebreid. Voortkomend uit een intern onderzoek wil Lotus de komende drie jaar twee compleet nieuwe modellen introduceren. Die worden als aanvulling op de nieuwe Esprit ontwikkeld, die in de toekomst de productreeks als topmodel zal versterken.
 

De twee andere nieuwe modellen bestaan uit een nieuwe Lotus voor het middensegment die in december 2008 wordt geïntroduceerd en een Lotus/Proton high-performance model, dat in mei 2008 verwacht wordt. Van de opvolger van het Esprit topmodel is de introductie uitgesteld tot december 2009, om meer Lotus DNA en andere verbeteringen in het concept van de auto te kunnen verwerken, als antwoord op de veranderende behoeften vanuit de wereldmarkt.

Lotus

In het onderzoek van Lotus werden tevens de groeimogelijkheden voor de engineering consultancy activiteiten van Lotus benadrukt, waaronder expansie naar nieuwe markten, joint ventures en strategische allianties. Mike Kimberly, Chief Executive Officer van de Lotus Groep: "Wij zijn bijzonder blij met de goedkeuring van het bestuur van Lotus Group International Limited voor een verregaand strategisch vijfjarenplan, het eerste binnen de onderneming sinds de afgelopen zes jaar. Er liggen grote mogelijkheden voor het oprapen en sommige daarvan worden reeds benut. De toekomst ziet er zeer zonnig uit, maar we zullen hard moeten werken om alle mogelijkheden maximaal te benutten".

Momenteel bestaat het Lotus productaanbod uit de Elise, Exige en de zojuist geintroduceerde Europa S. De drie nieuwe modellen, die alle verkocht zullen gaan worden via het officiele Lotus dealernetwerk, zullen voor Lotus nieuwe afzetgebieden aanboren. Het ontwikkelingswerk voor twee van de drie nieuwe modellen is reeds in gang gezet en zal de komende maanden aanzienlijk in intensiteit groeien.

Lotus