12 februari 2014
Lexus RC

Lexus RC

Lexus toont RC F Sport Line en RC F GT3 in Geneve

Autozine
12 februari 2014 | Lexus heeft voor de Autosalon van Genève drie primeurs in petto. Niet alleen beleeft de sportieve RC F in Zwitserland zijn Europese debuut, maar bovenal presenteert Lexus twee wereldpremières: de F Sport Line versie van de RC én de hardcore RC F GT3.

De nieuwe F Sport Line is gebaseerd op de afgelopen maand in Detroit gepresenteerde Lexus RC, voluit Radical Coupe. Het ontwerp van de F Sport Line is nog uitdagender en het onderstel van deze achterwiel aangedreven coupé  nadrukkelijker gericht op rijdynamiek. Verder voorziet Lexus de F Sport Line van de nieuwste technologie, waaronder Remote Touch Interface (RTI); een touchpad waarmee de bestuurder door de menu's van het multimediasysteem navigeert.

Lexus RC

Naar verwachting wordt hij aan het einde van het jaar leverbaar: de Lexus RC F. De volledig nieuwe high performance car heeft een 5.0 liter V8 benzinemotor die meer dan 331 kW (450 pk) vermogen levert. Het maximumkoppel bedraagt ruim 520 Nm. Dat maakt van de RC F de krachtigste Lexus met een V8-motor ooit. De aandrijflijn wordt bovendien aangevuld met een Sports Direct Shift (SPDS) 8-traps automaat die de V8 snel en accuraat laat reageren op de rechtervoet van de bestuurder.

Op basis van de RC F toont Lexus op de Zwitserse autobeurs een tweede wereldprimeur: de Lexus RC F GT3 conceptauto. Met deze raceversie van de RC F wil Lexus een rol van betekenis spelen in het FIA GT3 European Championship.

Op zoek naar een Lexus RC?
bynco heeft er 2 vanaf € 37.895,-

Lexus RC

Campagne voor Lexus RC F 10th EditionCampagne voor Lexus RC F 10th Edition
26 april 2019
Lexus toont RC F en RC ConvertibleLexus toont RC F en RC Convertible
5 februari 2019
Lexus RC ondergaat facelift 2018Lexus RC ondergaat facelift 2018
30 augustus 2018
Lexus RC 300h F SPORT als Black EditionLexus RC 300h F SPORT als Black Edition
7 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum