5 februari 2019
Lexus RC

Lexus RC

Lexus toont RC F en RC Convertible op Geneve 2019

Autozine
5 februari 2019 | Lexus presenteert twee Europese primeurs op de Autosalon van Genève 2019. De ene geeft een idee van de toekomst van Lexus op designgebied en de andere staat voor de steeds grotere deelname van Lexus in de internationale autosport.
 

De Lexus LC Convertible Concept is een voorbeeld van de creatieve ambities die Lexus heeft. De conceptauto is een designstudie voor een cabrioletversie van de LC Coupé, het vlaggenschip van Lexus. Op de North American International Auto Show in Detroit, afgelopen januari, oogstte de conceptauto lof. Hij geeft een idee van een nieuwe versie van de Lexus LC, die het design waarmee de auto het uithangbord van het merk is geworden, versterkt.

Lexus RC

De Lexus RC F met Gran Touring Pack brengt de dynamische prestaties van Lexus' coupé naar een hoger niveau, met aanpassingen op basis van de ervaringen van racing teams die met de Lexus deelnamen aan internationale GT-competities zoals de Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap, de Blancpain-serie in Europa en het Japanse Super GT-kampioenschap.

Net als de andere sportieve F-modellen van Lexus profiteert ook de RC F met Gran Touring Pack van nieuwe koolstofvezel componenten die niet alleen lichter zijn, maar ook de aerodynamica verbeteren en de neerwaartse druk verhogen. De Lexus RC F met Gran Touring Pack wordt aangedreven door Lexus' atmosferische V8-motor en is uitgerust met keramische remschijven, titanium uitlaateindstukken en een met rood leder bekleed interieur dat het vurige karakter van de auto extra benadrukt.