20 november 2013
Lexus RC

Lexus RC

Lexus toont RC

Autozine
20 november 2013 | Lexus heeft beelden vrijgegeven van de nieuwe Lexus RC. Eind volgend jaar staat deze achterwiel aangedreven RC in de Japanse showrooms. De rest van de wereld volgt later. De Lexus RC (voluit Radical Coupe) is één van de twee aandachtstrekkers op de Lexus stand op de Tokyo Motor Show. De coupé deelt DNA met zowel de nieuwe IS-serie als met de GS-serie.

Op zoek naar een Lexus RC?
bynco heeft er 2 vanaf € 30.499,-

Lexus RC

De GS leverde het platform (dat wel 7 centimeter werd ingekort en extra stijf werd gemaakt) en de voorwielophanging; de IS werd het vertrekpunt voor het aansprekende design. Hoewel dus overduidelijk familie, is de RC duidelijk lager (-30 millimeter) én zichtbaar breder (+35 millimeter) dan de IS 300h. 

Lexus RC

In het interieur wordt rijkelijk gebruik gemaakt van zachte materialen, bijzondere interieurverlichting en contrasterende kleuren. De bediening van het 7 inch grote navigatiescherm gaat via het nieuwe Lexus Remote Touch Interface; een soort mousepad.

De coupé is uitgerust met double wishbones vóór en een multi-link ophanging aan de achterzijde. Bovendien is het chassis bijzonder stijf gemaakt, onder meer door het toepassen van innovatieve lijmtechnieken die voor het eerst werden toegepast in de nieuwste LS-serie.

Lexus RC

In Japan komt de RC rond november 2014 op de markt met twee aandrijflijnen: een 3.5L V6 en een 2.5L hybride. Lexus heeft nog niet aangegeven met welke motorvariant(en) de RC in Europa geleverd gaat worden. Evenmin is de introductiedatum voor de markten buiten Japan al bekend gemaakt. 

Nieuwe vloermatten voor de Lexus RC?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Campagne voor Lexus RC F 10th EditionCampagne voor Lexus RC F 10th Edition
26 april 2019
Lexus toont RC F en RC ConvertibleLexus toont RC F en RC Convertible
5 februari 2019
Lexus RC ondergaat facelift 2018Lexus RC ondergaat facelift 2018
30 augustus 2018
Lexus RC 300h F SPORT als Black EditionLexus RC 300h F SPORT als Black Edition
7 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum