9 januari 2012
Lexus RC

Lexus LF-LC

Lexus toont LF-LC Concept

Autozine
9 januari 2012 | Lexus onthult op de North American International Auto Show in Detroit de LF-LC: een Full Hybrid sportcoupé. De LF-LC is méér dan een studiemodel; het is de verpersoonlijking van de nieuwe designtaal van Lexus. Zowel aan de buitenkant, met het prominente front dat ook de nieuwe GS 450h Hybrid siert, als in het high-tech interieur met organische vormen en materialen.

Op zoek naar een Lexus RC?
bynco heeft er 2 vanaf € 37.895,-

Lexus RC

De hybride 2+2-sportcoupé heeft een voorin geplaatste motor en is voorzien van Lexus Hybrid Drive.

Lexus RC

Het design kenmerkt zich door de combinatie van emotie en avant-gardistische stijlelementen. Meest in het oog springend zijn de vloeiende, dynamische lijnen, die worden afgewisseld met scherpe details als de diepe, aluminium grille met zijn driedimensionale vormgeving, de L-vormige dagrijverlichting en de verticale mistlampen die door hun ontwerp het gevoel van beweging oproepen.

Het volledig glazen dak van de Lexus LF-LC lijkt vanaf de voor- tot aan de achterruit uit één deel te bestaan, waarbij de smalle dakstijlen zorgen voor optimaal uitzicht voor de inzittenden. De achterzijde valt op door de toepassing van lichtunits die een gevoel van diepte oproepen.

Het interieur van de LF-LC is een versmelting van geavanceerde technologie, zachte materialen en organische vormen. De op de bestuurder gerichte cockpit – waarin de bestuurder is omgeven door het gebogen zijpaneel en de hoge, eveneens gebogen middenconsole wekt het gevoel van veiligheid.

Lexus RC

De twee 12,3-inch LCD-schermen geven informatie en navigatieaanwijzingen weer, terwijl een lager geplaatst touchscreen dient voor het bedienen van het audiosysteem, de climate control en het navigatiesysteem. De buitenspiegels, de stoelverstelling en het persoonlijke entertainment zijn via touchscreens op de deurpanelen te bedienen.

De toegepaste materialen in het interieur zijn grotendeels een combinatie van glad leder, suède, geborsteld metaal en hout. Voor de kuipstoelen en het stuurwiel zijn lichtgewicht materialen toegepast.

AutoCoach
Campagne voor Lexus RC F 10th EditionCampagne voor Lexus RC F 10th Edition
26 april 2019
Lexus toont RC F en RC ConvertibleLexus toont RC F en RC Convertible
5 februari 2019
Lexus RC ondergaat facelift 2018Lexus RC ondergaat facelift 2018
30 augustus 2018
Lexus RC 300h F SPORT als Black EditionLexus RC 300h F SPORT als Black Edition
7 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum